Pazarda hep gördüğüm hiç almadığım bu güzellikleri dün aldım. Çiçekleriyle kaynar suya atmamı sonra kavurup yumurta kırmamı öğütlediler. Gene de saplarını aldım sadece. Yarım saat kadar elma sirkeli suda beklettim. Kaynayan suya attım sonra. Biraz beklettikten sonra kevgirle aldım hepsini. Minik minik doğradığım soğanı yağda çevirirken yan tarafta kaynayan suya makarnaları attım. İki ayrı yemek yapacakken neden ikisini birleştirmeyeyim dedim kendi kendime.
Haşlanıp süzülen makarnalarla, soğan ve sarımsakla kavrulan otları karıştırdım. Üzerlerine mi tabii ki parmesan. Nefis oldu. Sahi bu güzel otların adını bilen varsa söyler mi? Teyze söylemişti ama unuttum. Neyse artık haftaya öğrenirim. Güzelliklerle ve barışla dolsun pazarımız.
Eline sağlık.
YanıtlaSilİyi etmişssin birleştirmekle.
Otları bende severim ama hep z.yağında çevir, yumurta kır derler ya sinir olurum.
Afiyet olsun.
Otsever ama aynı şekilde pişirmeyi sevmeyen anne Çiğdem
OğlakKızları; değişiklik olsun :)
Silguzel gozukuyor
YanıtlaSilÇok ilginç olmuş. Denemek lazım.
YanıtlaSilEllerinze sağlık,
değişiklik isteyenler için neden olmasın : )
SilSapanca'da bu ota "Kaldırek" deriz. Şahane yemeği yapılır. Yıkayıp sapları ile birlikte küçük küçük doğrayın, kaynar suda3-4 dakika kaynatıp süzgeçe çıkartın. Soğuyunca iyice sıkın. Bir tavada yağ soğanı kavurun, biraz pul biber, biraz da salça koyun. Otu ilave edip 5 dakika kavurun. Üzerine yumurta kırın ve karıştırın. Eminim çok beğeneceksiniz.
YanıtlaSilAfiyet olsun..:)
hah tamam teyze de kalduruk demişti galiba... ooofff nefis olacak belli haftaya tekrar alayım değil mi : )
SilMine hanım elinize sağlık,bence iyi yapmışsınız.Bu otun adı bildiğim kadarıyla balık otu deniyor.Ben de yumurtalısını biliyorum ama makarnalısı daha güzel olur diye düşünüyorum.Deniyeceğim sevgiler :)
YanıtlaSilteşekkürler, isimler yörelere göre değişiyor makarnalısını tavsiye ederim isteğe göre kırema da eklenebilir
Sileminim bu ikiliden ortaya muhtesem bir lezzet cikmistir...
YanıtlaSilsevgilerimle mutlu haftalar...
:)sevdik evcek : ) teşekkürler
Silotun adı hodan dır bölge bölge değişir kaldırıyık hodan ıspıt vs ama inanın çook lezzetli olur bol baharatlı hatta sucuklu yapın muhteşem deneyin bence birde zonguldakta yemenizi tavsiye ederim çook güzel yapıyorlar:)
YanıtlaSilpazardan alır almaz deneyeceğim çok güzel fikir teşekkürler
Silbu otu bende pazarda sordum samsunda gördüm daha önce görmedim pazarda bir hanımefendiden tarifini öğrendim deniyeceğim sevgiler
YanıtlaSil