Hafta sonu yemyeşil geçti desem
yeridir. Ispanaklı yumurta, bol dereotlu enginarlı salata, pirinçli pazı, otlumakarna, maruldan maydanoza karışık mevsim salatası. Bunlara ıspanak saplı
pilavı da eklemeyi unutmamalı ama : ) Bir yerlerde görmüştüm ıspanak saplarının
pilavda kullanılabileceğini kendime göre yorumlayarak tavuk suyu ve soğan da ekledim ve
ustalara servis edileceği için bol tereyağı da.
Dündü sanırım televizyonda tarım
ilaçlarına karşı elma sirkeli suda bekletmenin ancak %40 ını temizleyebildiğini
seyredip gene moralimiz bozuldu. Bitkiler ilacı kökten aldıkları için tam
temizlenme olmuyormuş, yapacak da bir şey yok. Alacağımız yerleri iyi seçmekten
başka, onun da bir garantisi yok öte yandan!
Barış içinde geçecek, güzelliklerle
dolu yepyeni bir hafta dileklerimle.
Ispanak Saplı Pilav
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı ıspanak sapı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet soğan
Tuz
Pirinçler tuzlu sıcak suda 20
dakika bekletilir. Ispanak sapları da yarım
saat kadar elma sirkeli suda bekletildikten sonra yemeklik, küp küp doğranmış
soğanla yağda iyice çevrilir. Bu arada iyice yıkanarak nişastası akıtılan(pirinç
suyu berrak olana kadar) pirinçler de
eklenerek iyice çevrilir. Kavrulan pirinçlere sıcak tavuk suyu eklenir. Altı
açık ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Altı çok kısılarak demlenmeye bırakılır.
Kapak altına kağıt havlu da yayılır, altı kapatılır.
ıspanakla hiç denemedim ama görüntü süper canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilsoğan ve tereyağı ve tavuk suyuyla beğendi herkes : )
SilMine ciğim,
YanıtlaSilçeşnili ve lezzetli bir pilav yapmışsın, ellerine sağlık. İlkbaharın başında ekilen ıspanaklar o kadar körpe ve güzel oluyor ki,ıspanak alıp yemek için en uygun zaman diye düşünüyorum. Deniycem ben de, güzel bir hafta dilerim, sevgiler...
evet benimkiler de körpeydi pilavda denemek istemesem ayırmazdım sanırım
SilBende hic denemedim ispanak sapini,iyi fikir aslinda,bu aralar gercekten ne iyi kötü iyice karismis durumdayim,cok güvendigim yumurtada bile dioksin denen birsey varmis "bio" aliyoruz artik,herseyin organigini yedirmekten baska care yok sanirim,sevgiler size,ellerinize saglik!
YanıtlaSilo organiğe de güvenemiyor insan öfff bilemiyorum
Silmmm...
YanıtlaSilmisss miss..
çokk güzel görünüyorr minecim:)
ellerine sağğlık..
hiç aklıma ghelmezdi ıspanak sapını pilavda kullanmakk:)
harikasınız yaaa:)
tabağı aldım ve kaçtımm.
sevgilerimi bıraktım yerine de:)
mutlu haftalar canım:)
afiyet olsun diyorum o zaman teşekkürler güzel dileklerin için
SilMutlu haftalar öncelikle, ben de ıspanağın sapının pilavlar da kullanılabileceğini duymuştum. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilkullanılıyor, kullanılıyor güzel de oluyor : )
SilEllerinize sağlık Pilav bir harika görünüyor hiç böylesini denememiştim iyi günler.
YanıtlaSildeğişiklik teşekkürler : )
SilNe kadar sağlıklı paylaşımların olduğu çok keyifli bir blogunuz var.Tarifinizi ıspanaklar bitmeden yapmak istiyorum, ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilCanım ellerine sağlık renkli bir pilav olmuş sevgiler.
YanıtlaSilhmmm sahane gorunuo pılava ztn bayılırım bu da xok degısık bır tarıfmıs
YanıtlaSilBu arada blogunu yenı kesfettım.. takıpteyım benımkıne de beklerım :) Sevgılerrrr..
http://zeysfashionroom.blogspot.com/
hoşgeldin sıklıkla görüşmek dileğiyle...
Silfarklı bir pilav olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler...
Silhımmm mine gene döktürmüş.ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok tatlısın teşekkürler : )
Silminecim tebrikler aklıma gelmezdi benim herhalde:)) dediğin gibi mevsim yeşillik mevsimi:)
YanıtlaSilsevgiler
ben de biryerlerde gördüğüm için denedim işin aslı saplarını pek atmam ıspanağın birlikte pişiririm : )
Silmerak ettim şimdi ıspanak sapı ve pilav nasıl bir tat oluşturuyo,duruşu nefis :)
YanıtlaSilot ve soğan çevrilince tereyağı da eklenince beğenilecek bir tadı oluyor hem de ıspanak sapları değerlenmişoluyor : )
SilDegisik bir pilav,en kisa zamanda denemeli :)
YanıtlaSilellerine saglik olsun arkadasim,
sevgiler...
çok teşekkürler : )
Sil