15 Nisan 2012 Pazar

Ispanak Saplı Pilav



Hafta sonu yemyeşil geçti desem yeridir. Ispanaklı yumurta, bol dereotlu enginarlı salata, pirinçli pazı, otlumakarna, maruldan maydanoza karışık mevsim salatası. Bunlara ıspanak saplı pilavı da eklemeyi unutmamalı ama : ) Bir yerlerde görmüştüm ıspanak saplarının pilavda kullanılabileceğini kendime göre yorumlayarak tavuk suyu ve soğan da ekledim ve ustalara servis edileceği için bol tereyağı da.


Dündü sanırım televizyonda tarım ilaçlarına karşı elma sirkeli suda bekletmenin ancak %40 ını temizleyebildiğini seyredip gene moralimiz bozuldu. Bitkiler ilacı kökten aldıkları için tam temizlenme olmuyormuş, yapacak da bir şey yok. Alacağımız yerleri iyi seçmekten başka, onun da bir garantisi yok öte yandan!

Barış içinde geçecek, güzelliklerle dolu yepyeni bir hafta dileklerimle.

Ispanak Saplı Pilav

3 su bardağı pirinç
1 su bardağı ıspanak sapı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet soğan
Tuz

Pirinçler tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletilir.  Ispanak sapları da yarım saat kadar elma sirkeli suda bekletildikten sonra yemeklik, küp küp doğranmış soğanla yağda iyice çevrilir. Bu arada iyice yıkanarak nişastası akıtılan(pirinç suyu berrak olana kadar)  pirinçler de eklenerek iyice çevrilir. Kavrulan pirinçlere sıcak tavuk suyu eklenir. Altı açık ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Altı çok kısılarak demlenmeye bırakılır. Kapak altına kağıt havlu da yayılır, altı kapatılır. 


27 yorum:

  1. ıspanakla hiç denemedim ama görüntü süper canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğan ve tereyağı ve tavuk suyuyla beğendi herkes : )

      Sil
  2. Mine ciğim,
    çeşnili ve lezzetli bir pilav yapmışsın, ellerine sağlık. İlkbaharın başında ekilen ıspanaklar o kadar körpe ve güzel oluyor ki,ıspanak alıp yemek için en uygun zaman diye düşünüyorum. Deniycem ben de, güzel bir hafta dilerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benimkiler de körpeydi pilavda denemek istemesem ayırmazdım sanırım

      Sil
  3. Bende hic denemedim ispanak sapini,iyi fikir aslinda,bu aralar gercekten ne iyi kötü iyice karismis durumdayim,cok güvendigim yumurtada bile dioksin denen birsey varmis "bio" aliyoruz artik,herseyin organigini yedirmekten baska care yok sanirim,sevgiler size,ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o organiğe de güvenemiyor insan öfff bilemiyorum

      Sil
  4. mmm...
    misss miss..
    çokk güzel görünüyorr minecim:)
    ellerine sağğlık..
    hiç aklıma ghelmezdi ıspanak sapını pilavda kullanmakk:)
    harikasınız yaaa:)
    tabağı aldım ve kaçtımm.
    sevgilerimi bıraktım yerine de:)
    mutlu haftalar canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun diyorum o zaman teşekkürler güzel dileklerin için

      Sil
  5. Mutlu haftalar öncelikle, ben de ıspanağın sapının pilavlar da kullanılabileceğini duymuştum. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanılıyor, kullanılıyor güzel de oluyor : )

      Sil
  6. Ellerinize sağlık Pilav bir harika görünüyor hiç böylesini denememiştim iyi günler.

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar sağlıklı paylaşımların olduğu çok keyifli bir blogunuz var.Tarifinizi ıspanaklar bitmeden yapmak istiyorum, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık renkli bir pilav olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. hmmm sahane gorunuo pılava ztn bayılırım bu da xok degısık bır tarıfmıs
    Bu arada blogunu yenı kesfettım.. takıpteyım benımkıne de beklerım :) Sevgılerrrr..

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin sıklıkla görüşmek dileğiyle...

      Sil
  10. farklı bir pilav olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. hımmm mine gene döktürmüş.ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. minecim tebrikler aklıma gelmezdi benim herhalde:)) dediğin gibi mevsim yeşillik mevsimi:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de biryerlerde gördüğüm için denedim işin aslı saplarını pek atmam ıspanağın birlikte pişiririm : )

      Sil
  13. merak ettim şimdi ıspanak sapı ve pilav nasıl bir tat oluşturuyo,duruşu nefis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ot ve soğan çevrilince tereyağı da eklenince beğenilecek bir tadı oluyor hem de ıspanak sapları değerlenmişoluyor : )

      Sil
  14. Degisik bir pilav,en kisa zamanda denemeli :)
    ellerine saglik olsun arkadasim,
    sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...