11 Nisan 2012 Çarşamba

Ot Kavurması


Böreklik ot olarak aldığım otların bir kısmı gelirken nemden biraz bozulmuştu. Ben de kalan sağlar bizimdir deyip ayıkladım. Pırasa da ekledim biraz. Soğan, sarımsakla kavurdum. Bereketi artsın diye iki de patatesi küp küp doğrayıp ekledim.
Ama anneme göre koymasam da olurmuş. Üzerine pul biber, azıcık çörek otu yağı da döktüm. Nefis. Ot kavurmada arap saçına dikkat etmek gerekiyor, çok baskın tadı var. Azıcık kaçtı mı bütün tadı ele geçiriveriyor. Tarhana otuyla tanıştım bir de. Pazarcı teyze kurutursan kışın tarhanaya koyarsın yoksa kavurup yumurta kır demişti. Ama onu da karışık kavurmaya kattım galiba. Galiba diyorum çünkü karıştırdım otları. O kadar alınca olacak o kadar değil mi : ) Neyse buradaki pazarda da böreklik ot karışımı, ebegümeci, kinzi vs. oluyor. Gördükçe almalı, bol bol ot yemeli :)

23 yorum:

  1. otları severim salatası yemeği tam benlik:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler zeytinyağıyla birlikte nefisler ...

      Sil
  2. Ya ben warya zaten şöyle bir otlar diyarında yaşamalıymışım da istanbuldayım işte:) Ellerine sağlık canım. Tabak çok çok çok çok iştah açıcı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler her yer ot diyarı ama ulaşmamız zorlaşıyor bazı yerlerde galiba...

      Sil
  3. tüm şifa saçan nimetler bizler içinn değil mi minecim.
    bende otseverim:)
    ellerine sağlık canım..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yeterki kıymetlerini bilelim değil mi : )

      Sil
  4. hmm. nefis..nasıl severim otlu böreği, otlu yemekleri. tam yazlık tarifler bunlar. ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  5. tam karışım olmuş...afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok leziz sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canımm..şifa dolu bir yemek olmuş..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha fazla ot daha fazla sağlık tabii herşey dengesiyle...

      Sil
  8. Ellerine sağlık.

    Tire-Kaplan Lokantasında bizde arapsaçı ve et yemiştik ve hayretle görmüştük ki, ot tadı -böyle söyleyincede yavan anlamına geldi ama diil- baskın gelmişti.

    O lokantaya yolun düştümü hiç. Cevap ''hayır'' ise git ltf.

    Öneren anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. Tire'ye hiç gitmedim gidersem aklımda....

    YanıtlaSil
  10. ot pek sevimli gelmese de lezzetli bir el yaptığında yerim. :)
    ellerine sağlık :)

    http://habinos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : ) sevimli olsun sevimli olsun ,teşekkürler

      Sil
  11. İlk defa duyuyorum isimlerini bazılarının ahh büyük şehirlerde yaşayınca neleri kaybettiğimizi anlıyorum..
    Ellerine sağlık canım eminim çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma gitsin neyse bahçeli evlere dönmek hayalimi koruyorum hala : )

      Sil
  12. Ah bende ot yemeyi cok severim ama burda semizotundan baska birsey yok! köyde yasasaydim belki bulabilirdim bazilarini,eeli degilim ama seviyorum,annem buldukca yapardi eskiden,köyde toplardi,ben cok tanimam,o yapar biz yerdik!Aydin#li arkadasim öyle cok ot taniyorki sasiriyorum,nefis oluyor gercekten yumurta kirinca ben yedim onu! Elinize saglik sizinde...

    Dün sizi gecirdim aklimdan sonra yorumunuzu gördüm,saklanmis bir yerlere nedense:)) Cok tesekkür ederim,sizi seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet Ege'nin otları meşhur her yerin kendine göre ayrı otları var ama köylerde yani toprağın bol olduğu yerlerde bol ot yemek daha mümkün ... çok tatlısınız her duygu karşılıklı ...

      Sil
  13. Mineciğim, Ot olsun da her şekilde yerimmmm.. valla bu böyle.. börekte çörekte salatada aklıma gelen her yerde yerim. eline sağlık, bak ne güzel ortaya farklı bir tarif çıkıvermiş.. Güzelliklerle kal. sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...