Böreklik ot olarak aldığım otların bir kısmı gelirken nemden biraz bozulmuştu. Ben de kalan sağlar bizimdir deyip ayıkladım. Pırasa da ekledim biraz. Soğan, sarımsakla kavurdum. Bereketi artsın diye iki de patatesi küp küp doğrayıp ekledim.
Ama anneme göre koymasam da olurmuş. Üzerine pul biber, azıcık çörek otu yağı da döktüm. Nefis. Ot kavurmada arap saçına dikkat etmek gerekiyor, çok baskın tadı var. Azıcık kaçtı mı bütün tadı ele geçiriveriyor. Tarhana otuyla tanıştım bir de. Pazarcı teyze kurutursan kışın tarhanaya koyarsın yoksa kavurup yumurta kır demişti. Ama onu da karışık kavurmaya kattım galiba. Galiba diyorum çünkü karıştırdım otları. O kadar alınca olacak o kadar değil mi : ) Neyse buradaki pazarda da böreklik ot karışımı, ebegümeci, kinzi vs. oluyor. Gördükçe almalı, bol bol ot yemeli :)
otları severim salatası yemeği tam benlik:))
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkürler zeytinyağıyla birlikte nefisler ...
SilYa ben warya zaten şöyle bir otlar diyarında yaşamalıymışım da istanbuldayım işte:) Ellerine sağlık canım. Tabak çok çok çok çok iştah açıcı:)
YanıtlaSilteşekkürler her yer ot diyarı ama ulaşmamız zorlaşıyor bazı yerlerde galiba...
Siltüm şifa saçan nimetler bizler içinn değil mi minecim.
YanıtlaSilbende otseverim:)
ellerine sağlık canım..
muhabbetle..
teşekkürler yeterki kıymetlerini bilelim değil mi : )
Silhmm. nefis..nasıl severim otlu böreği, otlu yemekleri. tam yazlık tarifler bunlar. ellerinize saglık
YanıtlaSilevet ya geldi sezonu : )
Siltam karışım olmuş...afiyetler olsun...
YanıtlaSilteşekkürler canım : )
SilCanım ellerine sağlık çok leziz sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canımm..şifa dolu bir yemek olmuş..sevgiler
YanıtlaSildaha fazla ot daha fazla sağlık tabii herşey dengesiyle...
SilEllerine sağlık.
YanıtlaSilTire-Kaplan Lokantasında bizde arapsaçı ve et yemiştik ve hayretle görmüştük ki, ot tadı -böyle söyleyincede yavan anlamına geldi ama diil- baskın gelmişti.
O lokantaya yolun düştümü hiç. Cevap ''hayır'' ise git ltf.
Öneren anne Çiğdem
Tire'ye hiç gitmedim gidersem aklımda....
YanıtlaSilot pek sevimli gelmese de lezzetli bir el yaptığında yerim. :)
YanıtlaSilellerine sağlık :)
http://habinos.blogspot.com/
: ) sevimli olsun sevimli olsun ,teşekkürler
Silİlk defa duyuyorum isimlerini bazılarının ahh büyük şehirlerde yaşayınca neleri kaybettiğimizi anlıyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım eminim çok lezzetlidir.
sorma gitsin neyse bahçeli evlere dönmek hayalimi koruyorum hala : )
SilAh bende ot yemeyi cok severim ama burda semizotundan baska birsey yok! köyde yasasaydim belki bulabilirdim bazilarini,eeli degilim ama seviyorum,annem buldukca yapardi eskiden,köyde toplardi,ben cok tanimam,o yapar biz yerdik!Aydin#li arkadasim öyle cok ot taniyorki sasiriyorum,nefis oluyor gercekten yumurta kirinca ben yedim onu! Elinize saglik sizinde...
YanıtlaSilDün sizi gecirdim aklimdan sonra yorumunuzu gördüm,saklanmis bir yerlere nedense:)) Cok tesekkür ederim,sizi seviyorum...
ya evet Ege'nin otları meşhur her yerin kendine göre ayrı otları var ama köylerde yani toprağın bol olduğu yerlerde bol ot yemek daha mümkün ... çok tatlısınız her duygu karşılıklı ...
SilMineciğim, Ot olsun da her şekilde yerimmmm.. valla bu böyle.. börekte çörekte salatada aklıma gelen her yerde yerim. eline sağlık, bak ne güzel ortaya farklı bir tarif çıkıvermiş.. Güzelliklerle kal. sevgiler
YanıtlaSilharikasın teşekkürler
Sil