İşte en sevdiğim ıspanak ve yumurta birleşimi… Ispanaklı yumurtayı biz genelde öğle yemeklerimizde yiyor ve annemle çok seviyoruz.
Tarifteki 2 çorba kaşığı margarin yerine sıvıyağ ve tereyağı kullandım. Bir de biz 6 yumurta yerine genelde 3 ya da 4 yumurta kırıyoruz. Eğer ıspanak örneğin akşama da kalacaksa yumurtayı yemeden önce kırmak daha lezzetli olmasını sağlıyor.
Ispanaklı Yumurta
(Tarif Selin Kutucular ; Büyükada Yemekleri)
Malzemeler
• 2 iri soğan
• 1 kilo ıspanak
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber (isteğe göre)
• 6 yumurta ( isteğe göre değiştirilebilir)
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı tereyağ
Ispanaklar iyice yıkanır. Soğanlar sıvıyağda çevrilir. Ispanaklar da ufakça doğranarak soğana tereyağıyla birlikte eklenir, kavrulur. Orta ateşte çok az su ile pişirilir. Mümkünse kenarlı tepsiye alınır, yumurtalara yer açmak için çukurlar oluşturulur. Yumurtalar bu çukurlara kırılır. Aklar pişer, sarıların katılaşmamasına özen gösterilir.
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık bende yumurtalı çok severim....
YanıtlaSilteşekkürler, az önce bir güzel yedik : =)
YanıtlaSilSevgili Mine,
YanıtlaSilAfiyet olsun!
(Sizde verilen adını sevdim Sultani bezelyenin, aynı olmalı, farklı bir tür olduğunu sanmam.)
bir yemek davetinde ıspanağı aynen bu şekilde yapıp üstüne yumurta kırmadan az sarımsaklı yoğurt dökmüşledi.sonrada üstüne tereyağda kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirmişlerdi.
YanıtlaSilçok beğenmiştim.resim bu sefer çok güzel olmuş.yemeğinse lezzetinden zaten hiç şüphem yok. eline sağlık
NURAY (İZMİR KEREMİN ANNESİ)
Keremimin annesi Nurayım : =) ağzım sulandı, fotoğrafı beğenmene çok sevimdim
YanıtlaSilsanırım iyileştin, geçmiş olsun ...