17 Nisan 2012 Salı

Biberiyeli Bisküvi



Bugün denediğim kurabiyelerden biri. Bu kadar beğeneceğimizi düşünmemiştim açıkçası. Hamur biberiye ve portakal kabuğuyla rengarenk oluyor, çok hoş gözüküyor. Fırından çıkardığımda içi tam olarak pişmemiş gibi geldi. 120 derecede bir süre daha bıraktım. Mısır unu kullanmadığım için biraz daha un ekledim. Un kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş eklenebilir. Sağlıkla, afiyetle güzel sofralarda buluşmak dileklerimle.



Biberiyeli Bisküvi 
(Tarif; Lezzet Dergisi - Tatlı Tuzlu Kurabiyeler eki)

2 su bardağı un 
1 çay bardağı mısır unu - kullanmadım, yerine normal un kullandım-
1/2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kıyılmış biberiye
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Tuz
200 gr tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta

Tereyağı, şeker karıştırıcıyla kırema haline gelene kadar karıştırılır. Yumurta da eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Un,mısır unu, biberiye, portakal kabuğu ve tuz bir kapta harmanlanır. Un karışımı diğer karışımına eklenir. Hamur parçalara ayrılarak streç filme sarılarak buzdolabında bir saat bekletilir. Hamur tezgahta ince açılarak kalıpla şekil verilir ya da benim yaptığım gibi ince yuvarlanır. İyice yağlanan fırın kabına dizilip 170 derecelik fırında 12-15 dakika civarı pişirilir. 

28 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Çok güzel bir tarif.Tuzlu kurabiyeleri ve de biberiyeyi çok severim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler pazardan alınma taze biberiyeleri değerlendirmiş oldum

      Sil
  2. elinize sağlık gerçekten güzel görünüyor renkli olması daha bir cezbedici afiyet şeker olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim o tatlı halini tam yansıtamadım ama bu da idare ediyor galiba : )

      Sil
  3. bi de biberiye mi aldıracaksın bana yaa :D

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik Mineciğim ama sanırım tatlı ile tuzlu kurabiye arası bir lezzet olmuş..Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuz çok az ama haklısın : )

      Sil
  5. Canım ellerine sağlık çok leziz olduğuna eminim
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. adaşım ellerine sağlık tuzlu tarifler o kadar azki böyle lezzetler çok tutuyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel oldu yani biz beğendik minicik renkleriyle teşekkürler : )

      Sil
  7. Çok lezziz gözüküyor
    ye beni diyor
    ellerine saĝlık
    :-)))

    YanıtlaSil
  8. ellerıne saglıkk!
    blogunu yenı kesfettım, takıpteyım benımkıne de beklerım :)Sevgilerrrrr...
    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen geliyorum misafirliğe : )

      Sil
  9. Biberiye ve portakal, mis gibi kokmuştur=) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem görüntüsü hem tadı çok hoştur

      Sil
  10. anneme söyleyeyim de bu yaz biberiye eksin bahçeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya çok yararlı üstelik

      Sil
  11. Pişerken ne güzel bir koku sarmıştır evi. Nefis kurabiyeler. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : ) galiba en çok kokularını seviyorum : )

      Sil
  12. Enteresan bir kurabiyeye benziyor Mine! Belki yağı da biraz daha az olsa? 200 gram çok fazla değil mi o kadarcık malzemeye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ondan o kadar lezzetliydi belki de kih kih : ) haklısınız bu arada : )

      Sil
  13. Tuzlu kurabiyeleri tatlılara göre daha çok tercih eden biri olarak çok beğendim. taze biberiye bizim evden de eksik olmaz. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler yararlarını okudukça daha çok kullanmak istiyor insan : )

      Sil
  14. Mine,

    Biberiye fikri çok hoş ama görünüşleri... deneyeyim.
    Tuzlu kurabiye yapma planlarım var bu aralar.

    Planlı anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayarlarsın görünüşünü keyfine göre beceriklisin vesselam : )

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...