Bugün denediğim kurabiyelerden biri. Bu kadar beğeneceğimizi düşünmemiştim açıkçası. Hamur biberiye ve portakal kabuğuyla rengarenk oluyor, çok hoş gözüküyor. Fırından çıkardığımda içi tam olarak pişmemiş gibi geldi. 120 derecede bir süre daha bıraktım. Mısır unu kullanmadığım için biraz daha un ekledim. Un kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş eklenebilir. Sağlıkla, afiyetle güzel sofralarda buluşmak dileklerimle.
Biberiyeli Bisküvi
(Tarif; Lezzet Dergisi - Tatlı Tuzlu Kurabiyeler eki)
2 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu - kullanmadım, yerine normal un kullandım-
1/2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kıyılmış biberiye
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Tuz
200 gr tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta
Tereyağı, şeker karıştırıcıyla kırema haline gelene kadar karıştırılır. Yumurta da eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Un,mısır unu, biberiye, portakal kabuğu ve tuz bir kapta harmanlanır. Un karışımı diğer karışımına eklenir. Hamur parçalara ayrılarak streç filme sarılarak buzdolabında bir saat bekletilir. Hamur tezgahta ince açılarak kalıpla şekil verilir ya da benim yaptığım gibi ince yuvarlanır. İyice yağlanan fırın kabına dizilip 170 derecelik fırında 12-15 dakika civarı pişirilir.
Ellerine sağlık.Çok güzel bir tarif.Tuzlu kurabiyeleri ve de biberiyeyi çok severim.Sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkürler pazardan alınma taze biberiyeleri değerlendirmiş oldum
Silelinize sağlık gerçekten güzel görünüyor renkli olması daha bir cezbedici afiyet şeker olsun sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim o tatlı halini tam yansıtamadım ama bu da idare ediyor galiba : )
Silbi de biberiye mi aldıracaksın bana yaa :D
YanıtlaSil: ))
SilÇok değişik Mineciğim ama sanırım tatlı ile tuzlu kurabiye arası bir lezzet olmuş..Ellerine sağlık.
YanıtlaSiltuz çok az ama haklısın : )
SilCanım ellerine sağlık çok leziz olduğuna eminim
YanıtlaSilsevgiler.
teşekkürler
Siladaşım ellerine sağlık tuzlu tarifler o kadar azki böyle lezzetler çok tutuyor sevgiler...
YanıtlaSilgüzel oldu yani biz beğendik minicik renkleriyle teşekkürler : )
SilÇok lezziz gözüküyor
YanıtlaSilye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))
: ) teşekkürler : )
Silellerıne saglıkk!
YanıtlaSilblogunu yenı kesfettım, takıpteyım benımkıne de beklerım :)Sevgilerrrrr...
http://zeysfashionroom.blogspot.com/
hemen geliyorum misafirliğe : )
SilBiberiye ve portakal, mis gibi kokmuştur=) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhem görüntüsü hem tadı çok hoştur
Silanneme söyleyeyim de bu yaz biberiye eksin bahçeye.
YanıtlaSilevet ya çok yararlı üstelik
SilPişerken ne güzel bir koku sarmıştır evi. Nefis kurabiyeler. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSil: ) galiba en çok kokularını seviyorum : )
SilEnteresan bir kurabiyeye benziyor Mine! Belki yağı da biraz daha az olsa? 200 gram çok fazla değil mi o kadarcık malzemeye?
YanıtlaSilondan o kadar lezzetliydi belki de kih kih : ) haklısınız bu arada : )
SilTuzlu kurabiyeleri tatlılara göre daha çok tercih eden biri olarak çok beğendim. taze biberiye bizim evden de eksik olmaz. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok teşekkürler yararlarını okudukça daha çok kullanmak istiyor insan : )
SilMine,
YanıtlaSilBiberiye fikri çok hoş ama görünüşleri... deneyeyim.
Tuzlu kurabiye yapma planlarım var bu aralar.
Planlı anne
ayarlarsın görünüşünü keyfine göre beceriklisin vesselam : )
Sil