Kar bu sene bizi çok sevdi. Dün akşamdan beri lapa lapa yağıyor. Gece epey tutmuştu ama sabah güneş vardı ve erimişti kar. Biraz güneş biraz kar derken soğuk bir gün daha geçiyor. Bu sene mart kapıdan baktırıyor gerçekten. Zor durumda olanların bu mübarek cuma günü Allah yardımcısı olsun.
Fincan Böreği
(Tarif; Lezzet Dergisi Tuzlu İkramlıklar)
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
500 gr pazı ya da ıspanak
1 soğan
30 gr tereyağı
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber
kızartmak için , 3 su bardağı sıvıyağ
Un elenip, ortası hamur gibi açılır. Tuz ve ılık su azar azar ilave edilip yoğrulur. Yumurta eklenip pürüzsüz hamur elde edilir. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Üstleri nemli bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir. Pazılar yıkanarak, ince doğranır. Soğan temizlenip küçük küçük doğranır. Tavada eritilen tereyağında soğanlar sotelenir. Pazı ilave edilip biraz karıştırılır. Tuz, karabiber eklendikten sonra ocaktan alınır. Hafif ılınınca peynirle de harmanlanır. Hamurlar oklavayla yufka büyüklüğünde açılır. Harç aralıklı olarak yerleştirilir. Diğer açılan hamur da üzerine örtülür. Harcın bulunduğu yerler bir fincan ya da bardakla kesilir, kenarlar bastırılır. Sıvıyağ kızdırılır. Kızartılır. Kağıt havlu ya da peçete üzerinde yağı çektirilir.
börek çok güzel olmuş tabakda ayrı bi güzelmiş:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
çok teşekkür ederim çok naziksin
SilCanım ellerine sağlık çok leziz sevgiler hayırlı cumalar...
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım teşekkür ederim
SilOff off nasılda lezzetli olur :)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim harikaa gözüküyorr ...
sorma kızartma ya nasıl olmaz :)
Silnefis bir görüntü fincan da kek gördüm ama böylesini ilk kez gördüm:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilElinize sağlık. Ben hamur işlerini hiç beceremiyorum. Benim siteye siz nasıl yorum yapabiliyorsunuz? Kimse yapamıyormuş. Ben de yapacaktım olmuyor. Bir yerden ayar gerekiyor herhalde.
YanıtlaSilayar gerekiyor ama harfler için harf onayını kaldırın isterseniz, kumanda panelinden ayarlayın isterseniz
YanıtlaSilonun dışında zorlanmadım
oy oyy oyyy ben bayılırım hem kızartma hem hamur bir arada olunca şahanee.çiğ börek havası var bunda.
YanıtlaSilkız elime ayağıma dolanmasaydı bu akşam yapardım tühh.
neyse ya sen de ben de buralardayız.bi müsait zamanda yine gelir tarifi alır yaparım di mi:)
kesinlikle : ) bekleriz hele bir işini hallet ...
Silellerinize sağlık Mine Hanım tam kahvaltılık tarif paylaşım için teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilyorum için ben teşekkür ederim ...
Silvb
YanıtlaSiliki gündür bizde karla uyanıyoruz buna şükür ellerıne saglık arkadasım;-)
evet nisana kadar yolu var, baharı özlesek de suya da ihtiyacımız var : )
Silellerine sağlık.afiyetler olsun...
YanıtlaSilteşekkürler canım
SilMine' cim pratik olduğu kadar da lezzetli görünen bir tarif bu dener ve deneyimimi paylaşırım fırsat bulunca, tşk..
YanıtlaSilbeğenmen dileklerimle...
Silamiinn minecimm amiiinn..
YanıtlaSilkış çetin geçti bu yıl..
böreğine sözüm yok..
muhteşemm..
çıtır çıtır..:)
ellerine sağlık canım..
huzur dolu hafta sonları..
teşekkürler canım huzura tüm dünyanın nasıl da ihtiyacı var
SilSenin de ellerine saglik arkadasim, sevgilerimle,
YanıtlaSilbu tarif süper. aslında haftaya misafirim var. kızartma faslı olmasa yapardım. yani onlar içerideyken böreği sıcak ikram edecem diye mutfakta zaman geçirmek ayıp kaçar. tüh! önceden kızartsam biraz soğusa öyle ikram etsem olur mu?
YanıtlaSilbence harika bir ikram.
artık sen bilirsin biraz soğumuştu ben hediye olarak götürdüğümde ısıtmışlardır belki bilmem nasıl olur : )
Silay harika! yapmak istiyorumm. ama yufka kadar büyük ve ince açılmayacak di mi?
YanıtlaSilaçamam çünküü :D
yufka büyükçe ve ince olması iyi olur tabii : )
SilMinecim nefis olmuş çayla beraber ne de güzel olur ellerine sağlık.
YanıtlaSildeğil mi olsa da yesek : )
Sil