16 Mart 2012 Cuma

Fincan Böreği


Kar bu sene bizi çok sevdi. Dün akşamdan beri lapa lapa yağıyor. Gece epey tutmuştu ama sabah güneş vardı ve erimişti kar. Biraz güneş biraz kar derken soğuk bir gün daha geçiyor. Bu sene mart kapıdan baktırıyor gerçekten. Zor durumda olanların bu mübarek cuma günü Allah yardımcısı olsun.  
Fincan Böreği
(Tarif; Lezzet Dergisi Tuzlu İkramlıklar) 

2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta

500 gr pazı ya da ıspanak
1 soğan
30 gr tereyağı
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber

kızartmak için , 3 su bardağı sıvıyağ

Un elenip, ortası hamur gibi açılır. Tuz ve ılık su azar azar ilave edilip yoğrulur. Yumurta eklenip pürüzsüz hamur elde edilir. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Üstleri nemli bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir.  Pazılar yıkanarak, ince doğranır. Soğan temizlenip küçük küçük doğranır. Tavada eritilen tereyağında soğanlar sotelenir. Pazı ilave edilip biraz karıştırılır. Tuz, karabiber eklendikten sonra ocaktan alınır. Hafif ılınınca peynirle de harmanlanır. Hamurlar oklavayla yufka büyüklüğünde açılır. Harç aralıklı olarak yerleştirilir. Diğer açılan hamur da üzerine örtülür. Harcın bulunduğu yerler bir fincan ya da bardakla kesilir, kenarlar bastırılır. Sıvıyağ kızdırılır. Kızartılır. Kağıt havlu ya da peçete üzerinde yağı çektirilir.  

30 yorum:

  1. börek çok güzel olmuş tabakda ayrı bi güzelmiş:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim çok naziksin

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık çok leziz sevgiler hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı cumalar canım teşekkür ederim

      Sil
  3. Off off nasılda lezzetli olur :)))

    Ellerine sağlık canım benim harikaa gözüküyorr ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma kızartma ya nasıl olmaz :)

      Sil
  4. nefis bir görüntü fincan da kek gördüm ama böylesini ilk kez gördüm:)

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık. Ben hamur işlerini hiç beceremiyorum. Benim siteye siz nasıl yorum yapabiliyorsunuz? Kimse yapamıyormuş. Ben de yapacaktım olmuyor. Bir yerden ayar gerekiyor herhalde.

    YanıtlaSil
  6. ayar gerekiyor ama harfler için harf onayını kaldırın isterseniz, kumanda panelinden ayarlayın isterseniz
    onun dışında zorlanmadım

    YanıtlaSil
  7. oy oyy oyyy ben bayılırım hem kızartma hem hamur bir arada olunca şahanee.çiğ börek havası var bunda.
    kız elime ayağıma dolanmasaydı bu akşam yapardım tühh.
    neyse ya sen de ben de buralardayız.bi müsait zamanda yine gelir tarifi alır yaparım di mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle : ) bekleriz hele bir işini hallet ...

      Sil
  8. ellerinize sağlık Mine Hanım tam kahvaltılık tarif paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum için ben teşekkür ederim ...

      Sil
  9. vb

    iki gündür bizde karla uyanıyoruz buna şükür ellerıne saglık arkadasım;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet nisana kadar yolu var, baharı özlesek de suya da ihtiyacımız var : )

      Sil
  10. ellerine sağlık.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  11. Mine' cim pratik olduğu kadar da lezzetli görünen bir tarif bu dener ve deneyimimi paylaşırım fırsat bulunca, tşk..

    YanıtlaSil
  12. amiinn minecimm amiiinn..
    kış çetin geçti bu yıl..
    böreğine sözüm yok..
    muhteşemm..
    çıtır çıtır..:)
    ellerine sağlık canım..
    huzur dolu hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım huzura tüm dünyanın nasıl da ihtiyacı var

      Sil
  13. Senin de ellerine saglik arkadasim, sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. bu tarif süper. aslında haftaya misafirim var. kızartma faslı olmasa yapardım. yani onlar içerideyken böreği sıcak ikram edecem diye mutfakta zaman geçirmek ayıp kaçar. tüh! önceden kızartsam biraz soğusa öyle ikram etsem olur mu?
    bence harika bir ikram.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık sen bilirsin biraz soğumuştu ben hediye olarak götürdüğümde ısıtmışlardır belki bilmem nasıl olur : )

      Sil
  15. ay harika! yapmak istiyorumm. ama yufka kadar büyük ve ince açılmayacak di mi?
    açamam çünküü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yufka büyükçe ve ince olması iyi olur tabii : )

      Sil
  16. Minecim nefis olmuş çayla beraber ne de güzel olur ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...