Günümüzün yemeği rezeneli kuru börülceydi. İlk defa aldığım rezeneyi denemek istedim hemen. Ama dereotuna benzeyen kısımları fazla olmadığı için daha çok sapını ve soğan kısmını kullandım. Tarifi aldığım kitabın yazarı Tijen Hanım yeşillik ve sap kısmının kullanıldığını söyledi. Bundan sonra yeşillik kısmını bol alıp öyle deniyorum demektir. Diyorum hep acemi yemeklerimin günlüğü burası : )
Rezeneli (Arapsaçlı) Börülce
(Tarif;Mutfakta Zen – Tijen İnaltong )
1 demet , 150 gr kadar, taze rezene
2 havuç, küp küp doğranmış
2 orta boy patates, küp küp doğranmış
2 kuru soğan, küp küp doğranmış
3-4 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ limonun suyu
1-2 su bardağı su
Deniz Tuzu
Karabiber
Börülceler 1-2 saat suda bekletildikten sonra süzülür. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve yarım limonun suyu konur. Orta ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Süzdükten sonra dağılmamaları için soğuk sudan geçirilir. Tencereye soğan, sarımsak, tuz ve biber konulduktan sonra 4-5 dakika çevrilir. Havuç, patates, biber salçası, rezene eklendikten sonra 5 dakika civarı çevrilmeye devam edilir. Ilık ya da sıcak suyla birlikte börülceler de eklenir. Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Canım harika görünüyor ellerine sağ
YanıtlaSillık öpüyorum.
çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilçok değişik ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
derya;teşekkür ederim canım
YanıtlaSilFatoşunMutfağından;çok teşekkürler...
CafePortakal; : ) ben de ilk defa denedim ...
canım çekti canımmm, mine hanım:)
YanıtlaSilbunu bana bana yirim işte. Ama börülcem yok, taze fasülye ile de olmaz herhal :S
YanıtlaSilDelianne; siz isteyin yeter : )
YanıtlaSilZennube; istersen olur tabii : ) ama ikisinin de önceden ıslatılması lazımdır ...
Hımmmm börülce. Tazesini de, kurusunu da çok severim. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil