2 Ocak 2012 Pazartesi

Anasonlu Kurabiye

Ekmek yerine yiyebileceğimiz değişik tariflere bakınırken anasonlu kurabiye tarifini buldum. Hemen darı unu ve arpa unuyla denedim. Darı unuyla yaptığıma biraz sirke ekledim. Sonuç muhteşem mısır ekmeği gibi oldu. Unutmadan darı unu mısır unu değil. Bu unla ilgili bir yazı yazmanın zamanı geldi de geçiyor biliyorum : ) Arpa unuyla da yarım ölçek yaptım ve sirke koymadım. Peksimet kıvamında gene çok güzel oldu. Kısaca bizim kızlar gurubumuz çok beğendi ve sıklıkla yapmaya karar verdik : )

Anasonlu Kurabiye
(Tarif;Turunç Kokulu Düşler- Tijen İnaltong)

1 bardak zeytinyağı
1 bardak su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı anason
Kırmızı pulbiber – istenilen miktarda-
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık sirke – isteğe göre-

Zeytinyağı, su ve tuz konulur. Karbonat ve kulak memesi kıvamında yani ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un konur. Anason ve pulbiber de eklenerek yağlanmış ya dayağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarım santim inceliğinde olacak kadar şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kuruyup esmerleşene kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık.En kısa sürede denemek isterim.Tarifi çok beğendim.

    YanıtlaSil
  2. pembekekik;beğenmen dileğimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. tatlı işini hazır kutular ile halletmeyi seviyorum :SS ellerine sağlık, nefiz görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Zennube;sen en iyisini bilirsin : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...