Günlerdir neredeyse limonata kıvamında giden havalar, bereketli yağmurla taçlandı dün şükürler olsun. Her ne kadar soğuk havayı sevmesem de herşey mevsiminde olsun istiyorum. Mevsim normalleri içimi rahatlatıyor. Kar olsun mesela bu mevsimde. Rabbim herkese sıcak yuvalar nasip etsin inşaAllah. Hayırlı cumalar.
Şans Kurabiyeleri
(Tarif; Sofra Dergisi Eki Aralık 2011)
3 su bardağı un
1tutam kabartma tozu
125 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1/2 çay bardağı esmer şeker
1/2 çay bardağı bal
1 çay bardağı fındık ezmesi
Üzerleri için
Bal
1 poşet bitter glazür
Bu kurabiye için versiyon var. Biri verilen biri de benim biraz daha pıratikçe yaptığım. İlki;
Un ve kabartma tozu elendikten sonra tüm malzemeyle karıştırılarak yoğrulur. Hamur unlanmış tezgah üzerinde 0.5 cm kalınlığında açılarak bir büyük diğer daha küçük yıldız kalıpla yıldızlar kesilir. Büyük ve küçüklerin eşit sayıda olması gerekmektedir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-12 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra büyük kurabiyelerin üzerine birkaç damla bal dökülerek küçükler yapıştırılır. Glazür poşeti kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suda beş dakika bekletilerek, sudan maşa ile çıkarılır.Paketin kenarından çok ince kesilerek kurabiyeler isteğe göre süslenir. Glazür donuncaya kadar beklenir ve servis edilir.
Diğer versiyonda istenilen kalıp kullanılarak üzerine bal sürmeden yani tek kat olarak bırakılıyor, sadece glazürle süsleniyor. Bizim evde abim ve annem süslenmesine bile gerek yok dediler. Ezme tadı baskın ve hoş bir aroma veriyor.
cuma,n mübarek olsun canım..
YanıtlaSilamiinn..inşallah...
tarif tam kızıma göre:)
bayılıyor böyle kalpçikli,kalıpla yapılan kurabiyelere..
emeğine sağlık minecim..
dua ile...
Ee artık Samsuna gelince yaparsın bana da.
YanıtlaSilAmin. Minecim ellerine sağlık. Kurabiyeye neden bu adı vermişler anlayamadım :) Vardır kesin bir sebebi.
YanıtlaSilah mine mine mine...
YanıtlaSilbütün planları iptal edip kurabiye yapasım var :)
birtutamkekik; tek handikapı şekerin çok az olması ama ezme ve bal çok yakışmtı yani hani damak tadı farklı olabiliyor : )
YanıtlaSilDeniz;Günhan göndermez seni burlaraaaa :)
UrfaTutkunu;bilmem orjinal adı şans yıldızlarıydı : )
Syhn; neden olmasın yanına da kahve : )
Kesinlikle haklısın herşey ama herşey mevsiminde güzel..
YanıtlaSilgüzel kurabiye fotoğraflarının yazılarını okuyup göbeğimi büyütmeyeceğim diye söz verdiğim her seferinde, senin blogunda sözümü bozuyorum. ah mine ah!!!
YanıtlaSilmeral (eski çikolataçikolata)
çok güzeller çikolatalı çikolatalı miss. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı...
Zeynep;evet ...
YanıtlaSilMeral;aaa nerdesinki sen ?
Leyla'nınKahveDükkanı; teşekkür ederim : )
şekilleri harika görünüyor, eminim tadı da nefistir. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuşlar nefis görünüyorlar ellerine sağlık Minecim afiyetler olsun.
YanıtlaSilZennube;teşekkürler canımcım : )
YanıtlaSilçeşniciHandan; teşekkür ederim ezmeli daha önce denememiştim tadı baskın ve hoş oluyor : )
Ada kız şekillerini yapmaya bayılıyor.
YanıtlaSilEpeyidir peşimdeydi zaten anne kurabiye yapalım diye.
Ellerine sağlık.
Kurabiye sever anne Çiğdem
OğlakKızları; tam ona göre : )
YanıtlaSil