28 Aralık 2011 Çarşamba

Mutlu Sonlar Kurabiyesi...

Şeker yerine pekmeze bir adım daha yaklaşmak da bu yılın ufacık ama güzel bir sonu başka bir deyişle hoş bir başlangıcı olsun istedim. Yılın son dönemi hipermarketlerden biri açıldı Samsun’da. Bu sayede ne zamandır aradığım akçaağaç şurubu, pirinç makarnasını buldum. Marketin Ege otları kısmında kendimi kaybettim, nasıl heyecanlandım anlatamam. Otlarla yaptıklarım yarın, mevsimiymiş değilmiş vallahi gözüm döndü desem : ) .

Mutlu Son Kurabiyesi

(Tarif;InStyleHomeAralık2011)

1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kepekli un ( pirinç unu kullandım)

Kuru malzemeler harmanlandıktan sonra pekmez ve yağ ilave edilir. Kullanılan una göre miktarı farkedebilir. Kulak memesi kıvamında yani ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmek temel amaç.  Yuvarlanarak ya da isteğe göre şekillendirildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

6 yorum:

  1. mis gibi kokusu geldi burnuma ellerinize sağlık mutlu yıllarr...

    YanıtlaSil
  2. Amanda aman pek bir cici olmuşlar ellerine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. olsada yesek suzan;: ) teşekkür ederim ...

    Derya; teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Mine,

    Ellerine sağlık.Kurabiyeler harika. Size Afiyet olsun bizlere iyi yutkunmalar :)

    Yeni yılınıda kutlar, Sevdiklerinle beraber nice sağlıklı yıllar geçirmenizi Allah cc dan dilerim.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  5. oldukça masum bir atıştırmalık olmuş, katı yağ yok, şeker yok, pekmez, kepek unu, daha ne olsun:))
    ben de geçenlerde kurabiyeye nişasta yerine biraz da pirinç unu ilavesiyle yaptım, çok güzel oldu.
    Bir de pekmezli bir kurabiye denemiştim, tarife uyarak yaptım ama iyi olmadı maalesef, sanırım unu da fazla gelmiş olabilir:(
    bu kurabiyelerin kıvamı nasıl, sanki kıyır kıyır gibi görünüyor, eğer öyleyse süper olur:))
    ellerine sağlık Mine, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hadiye;Allah razı olsun...

    Hatice;unu azar azar ekleyince helva gibi bir kıvamı oluyor, yumuşak ama ele yapışmayan, şekersiz olduğu için değişik bir tadı oluyor, bizimkiler yedi çok şükür
    bir de fırında biraz uzun bırakınca çok sert oluyor, fırına göre ayarlamak gerek süreyi kimisinde 5 dakika kimisinde 15 dakika sürebiliyor pişmesi...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...