Yazın sıklıkla yaptığım bir tarifti şişte tavuk. Her zaman şişe dizmektense arada soteliyorum. Bugün ablamın öğle yemeğine kuru fasulye püresi ile katık oldu. Beğenmiş şükürler olsun. Damak zevki gelişmiş, çok seçiçi olan birine sağlıklı beslenmek için diyet uygulandığında çok zorlanabilir insan, pişiren açısından söylüyorum tabii : ) Hayırlısıyla sürdürebilelim inşaAllah...
Parmesanlı Kuru Fasulye Püresi Yatağında Limon Marineli Tavuk
(Glutensiz Gurme Lezzetler – Aslıhan Koruyan Sabancı)
3 adet tavuk göğsü
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı dolmalık biber
½ su bardağı arpacık soğan
½ su bardağı limon
2 diş sarımsak
¼ demet taze kekik
Taze biberiye sapları –( şiş olarak kullanmak isteyenler için )
¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk kuşbaşı kesilir. Sarımsak, kekik, karabiber, tuz, zeytinyağı, limon dilimleriyle en az 6 saat marine edilir. Arpacık soğanlar soyulur, renkli biberler küp küp doğranır. İsteğe göre hepsi biberiye saplarına dizilir. Izgara ya da yanmaz tavada pişirilir. Ya da benim yaptığım yanmaz tavada hepsi birlikte sotelenir. Sıcak servis edilir.
Kuru Fasulye Püresi
(Tarif;hatırlamıyorum bulur bulmaz not edeceğim :) )
400 gr kuru fasulye
2 diş sarımsak
60 gr rendelenmiş parmesan
1/3 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Geceden ıslatılan fasulyeler haşlanır. Püre haline getirilir. Rendelenen sarımsak, parmesan ve zeytinyağı karıştırılır.
Allah ablana şifa sana da kolaylık versin Mineciğim. Başlığı görünce Urfalı gardaşlarım gibi vışşş dedim :D O ne uzun başlık öyle:) Ama yemek güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ismide kendiside harika elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
UrfaTutkunu;Allah razı olsun canım, besin duyarlılığına ben de başlayacağım sadece onda değil yani : =)
YanıtlaSilDerya; sağol canım
daha dumanı tütüyordu sanırım foto çektiğinde. ben mi yanlış görüyorum. ellerine sağlık.
YanıtlaSilNilhan-Küçük Mucize- : ) yok yok bu sabah işe gitmeden taze taze yapıldı, foto öğlen çekildi, camdan yansıyor ya ondan öyle duruyordur
YanıtlaSilEllerine sağlık.Nefisss bir tarif...Biberiye dalında yapılan şişlerin aroması gerçekten güzel oluyor.Aklıma düştü şimdi.
YanıtlaSilAdıyla münhasır:))ismi yetermiş canım lezzeti anlatmaya..
YanıtlaSilSevgilerimle..
Blogun ortadaki kısmı genişletmeyi düşünmez misin yanlardaki kocaman boşlukları biraz inceltsen sana kocaman bir alan kalır ne dersin:))
YanıtlaSilbloğumda ilk defa bir kampanya düzenledim lütfen beni desteklemek için sizde katılırmısınız
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilMutlu sağlıklı güzel bir yıl dilerim sevgilerimle:)
teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilPembeKekik; : ) biberiye yetiştirmek istiyorum sadece bu nedenle : )
YanıtlaSilZeynep;teşekkürler, olabilir, hiç düşünmemiştim : )
Banu;teşekkürler... hepimiz için güzel bir yıl olur inşaAllah...
Asuman: )