4 Kasım 2011 Cuma

Hindistancevizi Keyfi

Bayram tatlılarına geçmeden önce çayla birlikte hindistancevizi keyfi yapmak için ideal bir kurabiye. İnternette görür görmez denedim, hatta hediye de götürdüm. Umarım beğenmişlerdir.
Hindistancevizli Kurabiye

1 paket tereyağı ( ya da margarin)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi 
Aldığı kadar un

Oda sıcaklığındaki yumurtanın akı ayrılır. Karışıma 4 kaşık hindistancevizi katılır. Kalan hindistancevizi ayrılır. Diğer malzeme kulak memesi kıvamında yani ele yapışmayacak şekilde yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar ayrılarak yuvarlanır, önce yumurta akına sonra da hindistancevizine batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına serilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

5 yorum:

  1. Çıtır çıtır görünüyor, sıcacık çayla pek hoş olur. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. aklımı başımdan alan kokusunu aldım sanki bir an,hindistan cevizinin....:))
    çok güzel bunlar amaa...
    ellerine sağlık canım...
    mutlu bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim annem kurabiyesi. tarifi biraz farklı ama tadı eminim aynı güzelliktedir. bir oturuşta 4-5 adet yiyebiliyorum. şu an yapıp yemek istedim :)

    YanıtlaSil
  4. LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  5. durme durme;sevdiler : )

    birtutamkekik;evet ya biz de çok sevdik : )

    Meral;ne hoş nostalji olmuş : )

    Gülcan;teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...