3 Kasım 2011 Perşembe

Balık Sevdirmek - Kağıtta Kötek Balığı

Bardaktan boşanırcasına bir yağmur. Akşam başlayıp sabaha kadar sürdü. Bir yandan mutlu olurken diğer yandan başının üstünde damı olmayanlara içi sızlıyor insanın. Öte yandan bereket yağdığı için içten içe şükrediyor. İnsanız işte çelişkiler yumağı.

Bu sene haftada en az bir kere balık yemek dileği ve hevesiyle açmıştım sezonu her zaman olduğu gibi. Neyseki artık uygulayıp, evdekilere yedirebiliyorum. Tabii ki sevilen bol yeşillikli bir salata olmadan olmuyor. Peşine şöyle balığa yakışacak tatlılardan biri mesela mevisimi açan lezzetli kabak tatlısı. Mümkünse kızartma olmasın, fırında kağıtla yapmak en güzeli ve sağlıklısı.

Dün akşam bir arkadaşın tavsiye ettiği kötek balığı vardı soframızda. Önceden marine etmeye zamanım yoktu. Dondurucudan alır almaz soğan, patates ve yağla harmanlayıp fırına verdim.Yani usul kağıtta palamuttaki gibi. Ablamla bayıldık. Annem biraz kuru olmuş dedi. Rengi nasıl güzel, bembeyaz, nasıl iştah açıcı gözüküyor, bir dahaki sefere yarım saat bile olsa marine etmeli soğan ve zeytinyağı ile.

12 yorum:

  1. Buralarda yokken uğrayamamıştım, önce kaçırdığım tariflere göz attım. Denenecek epey tarif buldum. Balık nefis olmuş, çok hafif ve lezzetli görüyor. Balık sezonu açılmış, bollaşmışken bol bol yapıp yemeli.
    Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çokk güzell görünüyor minecim:)
    ama ben bir balıkçı kızı olarak,hiç duymamıştım kötek balığını biliyormusun:)
    sayende google amcaya sorarak öğrenmiş oldum:)))
    bi hayli iri bir balık sanırım...kılçık sorunsalı da yokk... tam kuzucuklara layık...
    ellerine sağlık canım...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. dokuzuncubulut;teşekkürler: )

    birtutambirkekik;kılçık olmaz mı fileto olmadığı için acayipti çok kalın kılçıklar aman dikkat : )

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım balığa... Bugün evimin önünde pazar var gidip alayım mı diye düşünmeye başladım şahane olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Balık, balık, balık...

    YanıtlaSil
  6. Cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. dün bende hamsi tava yapmıştımm benim bücürler yaladı yuttu:))ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Minecim, balık sevilmez mi? hele balıklar Karadeniz'den olunca illa ki:))
    Ellerine sağlık, pek güzel görünüyorlar.
    Mevsimin balığını almayı çok severim. Canım palamut istemişti, aradık ama bulamayınca çupraya devam. Sosladım biraz vakit geçmesini bekliyorum, yanında patates salatası, marul-roka salatsı ve tabii ki zencefilli nar limonatası ile akşam yemeğimiz ziyafete dönecek gibi...
    Burası da o kadar yağmurlu ve karanlık, balıklarının resimleri çekebilirsem, yayınlıyacağım.
    Sevgili arkadaşım, Kurban bayramını kutlar, mutluluklar dilerim.
    Çok uzun bir yorum mu oldu:))

    YanıtlaSil
  9. mutfakteyze;neden olmasın : )

    NarincE;evet evet evet :)

    Nesrin;teşekkür ederim : )

    Fatoş'unMutfağından;oooh misler gibi, afiyet bal olsun : )

    Sare;ellerine, dillerine sağlık, teşekkür ederim güzel yorumun için kurban bayramın mutlulukla geçsin canım

    YanıtlaSil
  10. Hiç yemedim bu kötek balığını ama bundan sonra balıkçıda mutlaka soracağım varmı diye..
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Sıkı bir balık sever olarak kötek balığını duymamıştım daha önce, eline sağlık. Hayırlı Bayramlar...

    YanıtlaSil
  12. HayatCafe;Tavsiye ederim lezzetli ...

    durmedurme;: ) denemeni tavsiye ederim : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...