26 Ekim 2011 Çarşamba

Hem Kolay, Hem Nefis, Kağıtta Palamut

Haftada bir ya da iki balık tüketimini bu sene uygulayabiliyorum çok şükür. Bol salatayla mümkünse fırında pişiriyorum, az ve öz ve lezzetli. Yani bir palamut 2-3 kişiye rahatlıkla yetebiliyor, böylece ekonomik de oluyor.
Abim bir önceki pişirişimizde bir gece soğan ve zeytinyağı ile buzdolabında bırakıp marine etmişti palamutları. Çok lezzetli oluyor. Benim fazla zamanım yoktu dolayısıyla dolapta bekletemedim gene de çok beğendik.

Kağıtta Palamut

4 -6parça palamut
2 kırmızı ya da normal soğan, halka halka kesilmiş
3- 4 adet patates, yıkanıp, soyulmuş, halka halka kesilmiş
zeytinyağı
tuz 
karabiber

Yağlı kağıt katlandığında kapanacak şekilde fırın kabına serilir. Palamutlar dizilir. Üzerlerine halka halka kesilmiş soğanlar, patatesler yerleştirilir. Tuz, karabiber konur. Zeytinyağı dolaştırılır. Kağıt kapanarak kenarlarından kıvrılır.  Önceden ısıtılmış 170 derece fırına konur. Yarım saat kadar sonra kağıt açılır, üzerleri kızartılır. Alt kısmı kağıt nedeniyle tam kızarmayabilir, biraz da alt rafa koyuyorum bu yüzden yani fırına göre karar vermek en güzeli.

9 yorum:

  1. ellerine sağlık canım:)
    balık sever bir aile olarak bu tabağa hayran kaldımm:)
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Bende balığımı genelde fırında,kağıtta yapıyorum.
    Gerçekten çok lezzetli oluyor.
    Palamutuda çok severim.
    Ellerine sağlık.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Oyyy oyyy oyyy sabah sabah nasıl canım çekti:)))ellerine sağlık canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Palamutun tam mmevsimi, harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor eline sağlık
    bende genelde fırını tercih ederim balık için

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sardalya ve Hamsi de güzel bu aralar.
    Çok güzel gözüküyor.

    Ingiltere de ''fish & Chips'' ''balık ve patates kızartması'' severdim ama burada nedense patates ve - somon hariç- ve balığı yakıştıramıyorum bir türlü.

    Resim de çok güzel.

    Anılara dalmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. merha mine hanım ne kadar güzel bir tarif bu eşim balıgı çok sever mutlaka denemeliyim teşkkürler:)

    YanıtlaSil
  8. BirTutamKekik;ne hoş, teşekkür ederim

    HayatCafe;en sağlıklısı galiba ...

    Derya;teşekkürler...

    durme durme ;teşekkür ederim

    Muko;Allah razı olsun fırını yapanlardan...

    DeliAnne;teşekkür ederim

    OğlakKızları;biz de domates olmayınca yani kışın katık oluyor patates balıklara...

    Mavii;neden olmasın, umarım beğenir...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...