8 Ekim 2011 Cumartesi

Ekşi Soslu Palamut

Bu balık sezonuna iyi başladık çok şükür. Şimdilerde palamutun keyfini çıkarma zamanı. Dün patlıcan paneyle birlikte ekşi soslu palamut yaptım. İki balık yerine bir yerine bir balık kullandım. Köfteler fındıkla ceviz arası oldu ve üç kişiye rahatlıkla yetti. Ablama da biraz ayırabildim. Bakalım evimizin gurmesi tadınca nasıl yorum yapacak. Hamsi köftesi de yapmayı düşünüyorum Ama önce palamutla iyice haşır neşir olalım değil mi  :) Unutmadan balıkçıdan alırken ayıklatılacaksa fileto istemek en güzel ve rahatı.
Ekşi Soslu Palamut
(tarif; Lezzet dergisi Ekim 2011 sayısı ) 

2 palamut balığı
2 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç 
1 patates
1 yumurta sarısı
1 limon
Un- kızartmak için -
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Kimyon 
Karabiber
Maydanoz

Palamutlar suda 5-10 dakika bırakıldıktan sonra iyice yıkanır. Etleri ayrılır. Soğanlar rendelenir. Sarımsaklar küçük küçük doğranır. Etle birlikte hepsi harmanlanır.Bu noktada düşük ayarda mutfak robotunu kullandım. Soğan da rendelenmiş oldu. (Her ne kadar böyle yaptıysam da soğanı mutfak robotuna atmanın lezzetini etkilediğini düşünüyorum. ) Yuvarlak küçük köfteler yapılıp, yağda kızartılır. Havuç ve patates küçük küçük küpler halinde doğranır. Haşlanır. Suyuna çırpılan limon ve yumurta sarısı eklenir. Baharatlar da eklendikten sonra köfteler de konur. Beş dakika pişirilir.  İyice yıkanmış, ufak ufak doğranmış maydanozlarla sıcak servis edilir. (Bu arada unsuz kızarttım köfteleri, yanmaz tavada )

7 yorum:

  1. Offffffff bu nasıl bir görüntü böy
    le ellerine sağlık canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok hoş bir tarif yemeside öyledir diye düşünüyorum balık sever olarak ellerinize sağlık (ama fotoda köfteler belli olmamış mine hanım)

    YanıtlaSil
  3. Derya;teşekkürler canım güzel bir hafta sonu dileklerimle..

    HilalHanım; ya sormayın hava güneşli olunca biraz yakından çekince öyle gözüktüler ama tekrar çekemedim artık bir dahaki sefere : )

    YanıtlaSil
  4. Daha dün menümüzde palamut vardı ama böyle ekşi soslusu değil:)Denesem mi acaba bir dahakine?Peri böylesini sever mi ki?!..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir tarif canım bu ya
    kimyonun balığa nasıl gideceğini merak ettim doğrusu denemem gerek
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Mine ,

    Büyüksünnnnn...
    Ellerine sağlık.
    Kesin deneyeceğim ve paylaşacağım.

    Kopyacı ve mutlu anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. SihirliGünce;balığı seviyorsa neden olmasın :)

    Yıldız;teşekkür ederim, beğenmene sevindim : )

    OğlakKızları;Ada kızımız da beğenir inşaAllah : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...