6 Ekim 2011 Perşembe

Ağzının Tadını Bilip Yoğun Çikolata Sevenlere; Korova Kurabiyeleri

Rastgele dağılmış nefis çikolata parçaları ama ille de yoğun acı çikolata olmalı.  Günümü güzelleştirecek, tatlandıracak bir tat. Yalnız bütün gün fotoğraf çekmeyip güneşi kaçırınca hem kurabiyeler bitiyor, hem de doğal aydınlık yakalanamamış oluyor. E olan fotoğrafa oluyor tabii...
Her ne kadar vanilin yerine vanilya özütü konması konusunda uyarı olsa da olmadığı için kullanamadım. Bir de bizim evin vanilyaya karşı besin duyarlılığı son safhada, aromasını bile aldığım halde kullanamıyorum. Öte yandan fleur de seli gezgin kuzenim Fransa'ya gittiğinde getirmişti. Özellikle bu kurabiye için, Allah razı olsun. Daha önce yaptığımda fleur de sel kullanmadığım için  tadı daha dengeliydi. Bu sefer vanilya yerine vanilinle yeni tuzu kullandığım için tuz tadı biraz daha  baskın sanki ama gene de harika. (Dondurucuya atılanları yemek için sabırsızlanıyorum) Kısaca tam tadına henüz ulaşabilmiş değilim:) Tarif için tık tık ...

8 yorum:

  1. of of bayılırım.
    istemem mi hiç
    cok guzel gözukuyor :)

    YanıtlaSil
  2. KovaKadınıyımBen;nefisler ya : )

    YanıtlaSil
  3. Bir tane bu saatte olsaydı ağzıma atardım doğrusu ellerine sağlık adaşım nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. MisKokuluLezzetler; teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  5. Canım günaydın sabah sabah bana yapı
    lırmı bu ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. içinde kakao ve çikolata varsa her türlü gideri vardır zaten benim için :)

    YanıtlaSil
  7. insanı yoldan çıkarır bunlar :)

    YanıtlaSil
  8. Derya; senin macunlular da kaldı aklım benim de : )

    Nilhan-Küçük Mucizem; aynen : )

    isoon;ah ah sormayın : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...