Ne zamandır istiyordum kağıtta kebabı denemeyi. Sonuç nefis, evdeki herkes bayıldı. Öte yandan sofrada et zevkini bilmediğim misafirler varsa kuzu etini kullanmamayı öğrenmiş oldum böylece. Daha ağzına götürmeden ıgggh bu kuzu eti mi, kokuyor diye tabak boşaltıveriliyor yoksa... Neyse bir dahakine dana kuşbaşı kullanırım ne yapalım :)
Kağıtta Sebzeli Kebap
(Tarif;Glutensiz Gurme Lezzetler - Aslıhan Koruyan Sabancı)
500 gr kuşbaşı et
6 yemek kaşığı bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
4 orta boy domates
2 kaşık domates püresi
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme kağıdı
Soğan ve sarımsaklar yemeklik küp küp doğranıp bir yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Havuç, patates, biberler de aynı şekilde doğranıp bir iki dakika pişirilir. Domatesler de küçük doğranır, püreyle eklenir. Kuşbaşı etler katıldıktan sonra bir iki çevrilir. Maydanoz,dereotu, bezelye, bir bardak kaynar suyla birlikte konulduktan sonra 40 dakika kadar pişirilir. Pişen et 6 parçaya ayrılan pişirme kağıtlarına dağıtılır. Maydanoz saplarıyla bağlanır. Kebap torbalarının üzerine biraz su serpilerek 160 derecede 20 dakika pişirilir.
oh yemede yanında yat nede güzel olmuştur şimdi ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGülcan;Teşekkürler, kolay ve nefis : )
YanıtlaSilEllerine sağlık Minecim. Aslında kuzu etine kokar denir ama hayvan yayılmak yerine yem ile büyüdüyse kokar diye biliyorum. Ki o da terbiye ile giderilebilir derler. Fakat bence danadan daha lezzetli olduğu kesin =)
YanıtlaSilCanım bende bayılırım kağıtta enfes
YanıtlaSilolmuş ellerine sağlık.Kısmet belli
mi olur inşallah birgün tanışıp sohbet etmek kısmet olur öpüyorum.
yemeyenin tabağını bana ver canım sen oldu mu? kuzu eti yenmez mi ayol bazıları tamam kokabilir amöa genelde önyargılı da olunabiliyor insanlar..Eline sağlık kağıt kebabını bende yaparım ve ailece zevkle yeriz.. sevgiyle kal..
YanıtlaSilKuzu eti yemeyenleri anlamıyorum mis mis:)Kuzu eti ve koyun peyniri favorim kardeşim:)))
YanıtlaSilEllerine sğalık minecim vejeteryan arkadaşlarım için yapıcam bunu
Sevgilerimle....
kagıt kebabında et lokum gibi oluyor ellerine saglık.
YanıtlaSilYorumuna cok tesekkür ediyorum canim benim... Senin de ellerine saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilnefis tek kelime ile:)ellerine sağlık
YanıtlaSilCanim ellerine saglik afiyetler olsun canim sevgiler öptüm.
YanıtlaSiluzun yıllardır yapmadığımı hatırladım ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilçokk güzel bir yemek. bu tarifi denenmek üzere aklmda hatta bugun bile olabilir.
YanıtlaSilkuzu olayı maalesef oyle. Özellikle batıda danaya alışanlar kuuzuya alışamıyor.
halbuki kuzu en lezzetli ettir :)
UrfaTutkunu;bize kokmadı ama misafirimiz çok hassastı sanırım ne bileyim yiyemedi ...
YanıtlaSilDerya;inşallah : )
Şükran;okutacağım bu notunu : )
YeMeK vAkTi/AyLiN;etsiz de süper olur, iyi fikir : )
Eylem;evet ya çok lezzetliydi gerçekten...
Münster;teşekkürler : )
YanıtlaSilCafePortakal;teşekkürler:)
tatlilargülcandan;teşekkür ederim : )
Güloanne;yapması kolay, çok da lezzetli yapmalı arada arada : )
milky;işte o handikapı düşünmeli hep davetlerde : )
Kağıtta kendi buharıyla lokum gibi olmuştur,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBuralarda makbul olan kuzu etidir,taze et uygun baharatlarla tatlandırıldığında kokmaz,aksine danadan da daha yumuşak olur,insanlar daha "kuzu" denince denemeden itiraz ediyor.Sevgiler:)
kağıtta kebap yapmadım hiç ama çok severim:)
YanıtlaSilErguvanvakti;galiba biraz öyle : )
YanıtlaSilHerbiRenk;bu tarif hem kolay hem lezzetli tavsiye ederim : )