8 Eylül 2011 Perşembe

Kabak Crumble

Nasıl çevrilir crumble? Ufantılı mı yoksa kırıntılı mı  demeli bilemedim.Fotoğrafa ilk baktığımda aaa bunlar peynir kırıntıları mı dediğim yapıncaysa pek hoşuma giden bir görüntü oldu.  Mevsim biterken değişik bir kabak tarifi denemek, üstelik bunu minik adam da dahil ev ahalisinin sevmesi pek keyifli oldu doğrusu.

Sevdiğim yemek kitapları arasına giren net 425g.ın başarılı tariflerinden biri, sahi iyiki almışım bu kitabı : )

Kırıntılı Kabak 
(Tarif; Net 425g - Gamze Bursa)

1 orta boy soğan 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5 orta boy kabak
1 avuç dereotu ve maydanoz
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
125 gr tulum peyniri (keçi peyniri kullandım)
1 su bardağı un
150 gr margarin
80 gr parmesan
1 çay kaşığı pulbiber
16x28cm fırın kabı
Yanmaz tavaya sıvıyağ konur. Küp küp yemeklik doğranan soğanlar  pembeleştirilir. Rendelenmiş kabaklar soğana eklenir, 5 dakika civarı kavrulur. Dereotu, maydanoz, karabiber ve tuz eklenir. Tulum peyniri kabağa karıştırılır. Kabağın tavada kalan fazla suyu süzülür. Un, margarin,tuz, karabiber, pulbiber ve parmesan yoğrulur. Kabak yağlanmış fırın kabına aktarılır. Üzerine rendenin kalın tarafıyla hamur rendelenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.

16 yorum:

  1. Görmeezzz olaydım.. gelmez olaydııımmm.. çok fena birşey bu.. zaten şu sıra hep açım, herşeye açım:)

    YanıtlaSil
  2. İnan ben görüntüye bayıldım.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. vay çok ilginçmiş. kabak pastası ya da turtası gibi bişey. ben sevdim bu tarifi acaba kabak sevmeyen kızımın da ilgisini çeker mi?

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir kabak tarifi,hem mideye hem göze hitap ediyor,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. İlginç bir tarifmiş denemeli mutlaka..Ellerine sağlık canım..Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  6. bana hafta sonu yok ablam markette çalıştığım için devam..

    YanıtlaSil
  7. Canım hayırlı cumalar helal sana kabaktan crumble süper fikir elleri
    ne sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Değişik ve çok özel bir tarif belli.Ellerine sğlık..

    YanıtlaSil
  9. Kabağı sevdirmek mi?Bravo doğrusu..

    YanıtlaSil
  10. DeliAnne; deli annem fıstık gibisindir eminim boşver derim rejim de neymiş ayol : )

    Aycan;teşekkürler : )

    Nilhan-KüçükMucizem;olabilir, görünüşünde kabağa dair hiç bir ipucu yok : )

    ErguvanVakti;süper bence de Gamze Bursa'ya teşekkürler : )

    Zeynep;sağol canım hepimizin cuması mübarek olsun

    Gülcan;Allah kolaylık versin

    YanıtlaSil
  11. Derya;:) Gamze Bursa'nın aklına sağlık : )

    LimonÇiçekleri;çok teşekkürler...

    Reyhane; : ))) sevdiler valla : )

    YanıtlaSil
  12. Off harika bir görüntü.Tulum peynirinin lezzetiyle.lezzet şöleni olduğuna eminim.
    En kısa zamanda denemeliyim.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık hemşerim,kabağın her türlüsünü severim,yiyenlere afiyet olsun :)sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. SevalceLezzetler;keçi peyniri kullandım ama tadı gene de harikaydı , tavsiye ederim : )

    KIZHATCE;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  15. Offff Mine.
    Çok güzel ve değişik bir tarif.
    Dönüşte kesin deneyeceğim.

    Gezgin anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  16. OğlakKızları;: ) hadi hayırlısı : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...