Hergün taze yemek yapmaya özen gösterilen, hatta neredeyse herkese özel yemek yapılan bir evde zeytinyağlıların hayat kurtarıcı olduğunu düşünüyorum. Bir gün beklese tadları daha da güzelleşiyor hepsinin.Yukarıdaki tarifi görünce hemen atladım. Kabak bayıldı aslında ama peynirlisi. Benim gibi zeytinyağlı biber dolmasının yanında bile peynir yemeğe bayılan biri için çok hoştu bu tarifi yapmak. Sevgi, saygıyla dolu, dualarımızın kabul olduğu mutlu bir gün dileklerimle...
Otlu Peynirli Kabak Sefası(Tarif;Sofra Dergisi Ağustos 2011 sayısı)
4 adet orta boy kabak
1/2 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
2 adet büyük boy soğan
2 adet domates
1/2 adet kıyılmış dereotu
5-6 dal maydanoz
2 diş kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kabaklar yıkanır. Alacalı soyulur, içleri karnıyarık yapar gibi alınır (bir nevi sandal olacak şekilde) Soğanlar piyazlık, halka halka doğranır. Üzerine kabuğu soyularak küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak, tuz, karabiber eklenip, harmanlanır. Kabaklar tencereye dizilerek üzerlerine hazırlanan harç paylaştırılır. Su ve zeytinyağı dolaştırıldıktan sonra kapak kapatılarak orta ateşte pişirilir. Kabaklar servis tabağına ayrıldıktan sonra peynirle süslenir. Ilık ya da soğuk servis edilir.
Şıklığı lezzetini katlamıştır eminim,sevgiler...
YanıtlaSilErguvan Vakti;çoknaziksin, teşekkürler : )
YanıtlaSilÇok nefis olmuş.Ellerine sağlık.Zeytinyağlı yemeklere de kabağa da bayılırım.
YanıtlaSilMine,
YanıtlaSilDöveceksin beni ama nasıl peynir koymak gerek, tuzlu mu, tuzsuz mu?
Ellerine sağlık.
Sebzesever anne Çiğdem
Oğlak Kızları;ayol aşkolsun hiç olur mu öyle şey : ) az yağlı peynir tuzsuz oluyor ondan koydum
YanıtlaSilama peynir en son ekleneceği için bence zevke göre olabilir...