Girit'e gidip lezzetlerini bizzat yerinde tatmak istiyorum. Zeytinyağlıları, otları çok çekici geliyor. Girit ezmesi başlığını okuduğumda dayanamadım hemen yaptım. Beyaz peynir yerine keçi peyniri kullandım. Hem hafif, hem çok kolay...
Girit Ezmesi
(Tarif; Sofra Dergisi Yılbaşı Özel Eki)
300 gr beyaz peynir(keçi peyniri kullandım)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
1 diş dövülmüş sarımsak
Kırmızı pul biber - istenilen baharat kullanılabilir)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kullandığım keçi peyniri sert olduğu için bütün haldeki cevizleri, zeytinyağı ve sarımsakla birlikte robota atıp püre gibi yaptım. Kullanılan peynir normalse tabağa alıp diğer malzemelerde karıştırılır. Azıcık pul biber ekledim. Üzerine mis gibi dereotu... Çok güzel oldu.
bu harika bir meze. ilk fırsatta denenecektir. tşk
YanıtlaSilNilhan - Küçük Mucizem; : )) afiyet olsun, hafif oluyor diye yaptım ...
YanıtlaSilKeçi peynirini çok severim.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSiltadını damağımda hayal ettim;
YanıtlaSilmuhteşemmmm...
Ohhh Mine kokusu geldi valla.
YanıtlaSilİyi bir meze evvvvet.
Rakısever anne Çiğdem
Pembe Kekik;teşekkür ederim : )
YanıtlaSilaaa sarkaç gelmiş hoşgelmiş, ne güzel : )
OğlakKızları; : ))) artık ne olursa, benim gibi peynir delisi olunca heryerde kullanılıyor )
Değişik bir meze,Girit yemeklerinin orijinallerini tatmayı ben de çok isterim,eline sağlık.
YanıtlaSilİçinde peynir varsa kesin nefistir...
YanıtlaSilPeynirkolikten sevgilerle:))
kesinlikle denenmeli,ellerine sağlık canım.arayı açmadan görüşebilmek dileği ile...
YanıtlaSilErguvan Vakti; inşallah diyelim o zaman , teşekkürler...
YanıtlaSilZeynep;peynirlere bayılıyoruuummmm : )
mutfaktakirüya- Arzu; inşallah canım : )