4 Temmuz 2011 Pazartesi

Kariyer Çorbası


Sevgili arkadaşım Sertap sever firmaların kuruluşlarında çalışıp, yeni organizasyon yapısının temel taşlarından olmayı. Şimdilerde kref.net geliştirmekle meşgul. İşte onun yolladığı hoş bir çorba tarifi : ) 


Kariyer Çorbası

Malzemeler;
* 1 kilo Özgüven
* 1 kilo Disiplin
* 1 kilo Sorumluluk Bilinci
* 1 kilo Yaratıcılık
* 1 kilo Problem Çözme

Kıvam arttırıcılar:
* 3 su bardağı Bilgi
* Gönülden çalışmak


Baharatlar:

* Bir tutam Olumlu Zihinsel Tutum
* Bir tutam Neşe ve Eğlence


Terbiye için:

* 100 gram Cesaret
* 100 gram Tutku
* Alabildiği kadar, İletişim Becerisi

Yapılışı:
Malzemeleri  “Ticari Zeka”  ve “ Duygusal Sermaye” marketinde bulabilirsiniz. Bu özel çorbanın yapılışı için bazı hususlara dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. Önyargılardan arınarak belirli bir zamanınızı istekli bir şekilde buna ayırmanızı önermekteyiz.
Tencerenizin büyüklüğü tek kişilik çorba için yeterli olmalıdır. Çorbanız kısık ateşte pişirilecektir. Malzemelerinizi koymadan önce teknolojik değişimlere uyumunuz, günceli yakalamanız ve zamanınızı etkin kullanmanıza yardımcı olacaktır.
Malzemelerden öncelikle Özgüven ve Disiplinin terbiyesi için çocukluğunuzdan gelen yetişme ve davranış biçiminiz size yol gösterecektir. Buradaki kıvamı çok cıvık yapmanız halinde çorbanızın tadı ekşi olabilir. (Aşırı özgüven yerine olması gerekeni; aslansanız aynada kedi, kediyseniz de aslan görmemelisiniz.) Yani olması gerektiği kadar malzemeleri karıştırmalısınız. Disiplin, ahlaki olarak sizin çalışma karakterinizi oluşturmaktadır. Terbiye ettiğiniz bu kıvamı sorumluluk bilinci ile rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Şimdi yaratıcılığı da ekleyebilirsiniz. Yaratıcılık, işinize farklılık katmak ve değerlerinizin oluşması için çok faydalı bir malzemedir. Unutmayın, bu çorbada size özel bir tat olmalı.
Sıra hazırladığınız bu kıvama yeterli miktarda suyu ilave etmekte. Kariyer çorbasında dikkat edilecek en önemli husus malzemelerin sırası olduğu kadar çorbanın katı olmaması için bilgi susuzluğu çekmemektir. Dolayısıyla bilgiyi, problem çözme yani analitik olmayla orantılı olarak devamlı öğrenmeye meraklı şekilde karıştırarak ilave etmeliyiz. (Malzemeleri temin edeceğiniz ticari zeka marketine sık sık uğrayarak problem çözmeye ait diğer ürünleri de takip etmenizi tavsiye ederiz.) Çorbamızı şimdi bir süre kaynamaya bırakabiliriz. Bu sırada bu çorbayı kendinizi adayarak yaptığınızı düşünerek gönülden çalışmayı serpiştirin. Ara sıra karıştırarak baharatları artık ilave edebiliriz. Bir tutam olumlu zihinsel tutum, bir tutam neşe ve eğlence çorbanızın tadının lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Çorbanın terbiyesi için ayrı bir kapta cesaret ve tutkuyu iyice karıştırın. Kaynayan çorbamızı ocaktan alıp soğumaya bıraktığınızda yavaş yavaş bir kaşık yardımı ile terbiyeyi ilave edin. Dikkat edin birden dökmemelisiniz. Fazla cesur olmak ya da hırs, bütün çabanızın çöpe gitmesine neden olabilir. Son olarak üstüne alabildiği kadar iletişim becerisi ekleyerek süsleyin. Bu size malzemelerin bir arada uyumu ve sunum sırasında gerekli olacaktır.
Meraklanmayın, çok güzel bir çorba yaptınız. Sonuca odaklanın, performansınızı düşünün bunu hak ettiniz. Şimdi sıra gerçekten de mis gibi kokan çorbanızı servis etmeye geldi.
Sunum bizim için çok önemli.Lütfen en güzel tabaklarınızı ve masa örtülerinizi çıkartın.Çorba kasenizi kaşığınızı her şeyi olması gerektiği gibi hazırlayın.Çünkü dünyanın en lezzetli çorbasını en çekici halde sunmanızı öneriyoruz.Kokusunu ve tadını herkesin parmaklarını yedirmek için öyle bir anlatmalısınız ki…..TERCİH EDİLİN!!!
Efendim, afiyet olsun.

4 yorum:

  1. güzel bir tarif başka türlü yapılamazdı bu çorba.. paylaşım için teşekkür ederim. izin verirseniz ben de paylaşmak isterim sayfamda..

    YanıtlaSil
  2. mügepolat;tabii ki : )

    YanıtlaSil
  3. gençler için lezzetli bir çorba olmuş

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...