8 Haziran 2011 Çarşamba

Selanik'te Sonbahar - Tuna Kiremitçi

Bir kitap.

Hayatla olan imtihanlarında çok büyük acılar yaşayanlar ölümle arkadaş mı olurlar? Her an yanıbaşlarında yalnızlıklarını paylaşan romantik ölüm! Kaderi yeniden mi yazar yoksa çomak mı sokar kadere?


Hani bazı anlar vardır. Ya olmasaydı ya da farklı olsaydı neler olurdu diye düşündüğümüz. Hele bu düşünceler bugün yaşadığımız ülkeyle, neredeyse bir mucizeyi gerçekleştiren büyük kurtarıcımızla ilgili olsaydı ? Başkent diye bahsettiğimiz hala aynı olsaydı ya da yüzyılların imparatorluğu sürseydi dünyada yaşanan sömürgeler rüzgarıyla...

Sevilen bir yazarın alakasız bir cümlesiyle kitaplığımıza giriveren ve aynı hızla okunan o kitaptan bahsediyorum. Başlangıçta biraz şaşkınlık, göndermeler, derken sonunda bir sürpriz ... Sahi ya olmasaydı?

“Gece dahil kimse yanıt vermiyor bu soruya.Sonra yüzlerce leylekte oluşan bir kuş sürüsü, genç kızın sorusu bir şeyin işaretiymiş gibi gelip teknenin yanı sıra uçmaya başlıyor: “Bir leylek evini nasıl bulur, hala bilmiyor musun?” diye soruyor sürünün lideri.
Galiba bilmiyorum diyorum içimden : Bu dünyadaki her yolculuk başladığı yere varıyor. Biz istesek de, istemesek de ...”*
Sayfa 271

6 yorum:

  1. Resim öyle güzel,yazılanlar öyle içten..
    Hemen alıp okumak geldi içimden..
    Nasip..

    YanıtlaSil
  2. ZELİHA-UMUTSEPETİ ;zamanıysa okuyor insan buna inanıyorum dediğin gibi nasip ...

    YanıtlaSil
  3. kapak fotoğrafı nekadar uyumlu olmuş arka fonla! birde okusam mı okumasam mı ikilemindeyim..

    YanıtlaSil
  4. Zeynep;teşekkürler, oku derim çabucak bitiyor...

    YanıtlaSil
  5. tatil olsun bi dolu okuycam :)) okumaya da senin listenden başlıycam...

    YanıtlaSil
  6. Zennube; : ) bir Kafka çook kitap zaten : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...