10 Mayıs 2011 Salı

Öğle İçin Hazırlık

Ah Jamie ah aklıma sokuyorsun evde makarna yapmayı. Belki de yaparım belli mi olur. Sebzelerle karıştırınca da hem lezzetli hem besleyici oluveriyorlar üstelik. Yok yok ben gene hazıra talim etmeye devam edeyim. İtiraf ediyorum bir yandan da kim uğraşacak diye düşünmeden edemedim : ) Ne ayıp değil mi üstelik yemek günlüğü tutan, yemek yapmayı öğrenmeye çalışan biri olarak böyle şeyleri aklımın ucuna bile getirmemeliyim oysa. Tamam geri alıyorum düşüncemi üstelik Leyla Hanım gibi bir öğretmenim de olabilir bu konu da : ) Hadi hayırlısı diyorum o zaman ...

Enginar, Parmesan, Sarımsak ve Kıremalı Fiyonk Makarna
(Tarif;Çıplak Şef - Jamie Oliver)
4 adet orta boy ince dilimlenmiş enginar  göbeği
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük diş ince kıyılmış sarımsak
1çorba kaşığı kıyılmış taze kekik
1/4 limonun suyu
200 ml yağlı kırema
yemek kaşığının yarısı kadar kıyılmış taze nane
150 gr rendelenmiş parmesan
tuz
taze çekimiş karabiber
1/2 kg farfalle 

Enginarlar hazırlanır. İkiye bölünür, merkezden uca doğru çok ince dilimlenir. Bir tavada zeytinyağı kızıdırılarak sarımsakla kekik konur. Enginarlar eklenir. Renk vermeden yumuşayana kadar yavaş yavaş pişirilir. Limon suyu da bu karışıma eklenerek 1 dakika daha pişirilir. Kırema ve nanenin çoğu aktarılır ve 1 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ardından ocaktan alınır ve parmesanın yarısı eklenir. Tadına bakılarak tuz ve karabiber eklenir. 
Bu arada fiyonk makarnalar tuzlu suda pişirilir ve sosun içine aktarılır. Üzerine nane ve parmesan serpilerek servis edilir.

18 yorum:

  1. Ay ben daha çay içiyorumm ama:)))Akşama yapayım en iyisi nefis görünüyor nefis nefis.....

    YanıtlaSil
  2. Zeynep;tavsiye ederim canım teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Şu kelebek makarnanın her türlüsüne bayılıyorum,diğerlerinden daha lezzetli geliyor bana nedense :)
    Bir de böyle parmesanlı,kremalı yapılınca ne kadar nefis olmuştur..:)
    Ellerine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. ellerınıze sağlık makarna severim hele de bol sosluysa

    YanıtlaSil
  6. makarna canım çekiordu anneme yalvarıyordum tam da nolur karnıbahar yapma makarna yiyelim diye!=)

    YanıtlaSil
  7. ZELİHA-UMUTSEPETİ ;makarnada tercihim yok ne yalan söyleyeyim sadesini bile çok seviyorum : ) teşekkürler

    Zeymuran;teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. çok zengin bir makarna olmuş denemeli...sevgilerle

    YanıtlaSil
  9. ahterdemir teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. ahterdemir teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. mmmmm enerji deposu,aslında evde yapmak o kadar zevkli ki;bir başlasan hep evde yapmak istersin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Makarnaya hiç hayır diyememişimdir =) Sana da afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  13. susamcorekotu ;bilmem başlamalı belki de : )

    UrfaTutkunu ;ay çok fena ben de : )

    YanıtlaSil
  14. hmm içindekiler süper :)tadı da eminim çok güzel olmuştur,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  15. Cake Life Behiye;teşekkürler biz çok sevdik : )

    YanıtlaSil
  16. Makarnaya bayılırım hele bir de böyle içine harika tatlar eklenirse ölür biterim. Nefis olmuş Mineciğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. çeşnici Handan;teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...