Hemen uygulamak istediğim tariflerden biri oldu zeytin ezmesi. İçinde balık olması yeni birşey benim için. Az önce kızarttığım ve ufak ufak kestiğim ekmeklerle çok yakıştı. Yanına biraz da keçi peyniri , nefis nefis : )
Denizci Usulü Zeytin Ezmesi
Denizci Usulü Zeytin Ezmesi
(Tarif; Mutfak Rehberi Dergisi)
250 gr zeytin
1 diş sarımsak
60 gr kapari
4 adet sardalye filetosu(yağda)
2-3 dal kekik
50 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Deniz Tuzu
Karabiber
Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır. Sarımsaklar ezilir, kapari süzülür. Kekik yaprakları dallarından ayrılır. Tüm malzemeler robotta püre haline getirilir. Deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırılır.
12 dilim baget ekmeği ya da benim yaptığım gibi 3-4 dilim ekmek ortadan ikiye kesilerek, arkası önü fırça yardımıyla zeytinyağlanıp tavada kızartılır. Ekmekler kızarırken küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı su ile 100gr civarı keçi peyniri ısıtılıp, hafif akışkan bir kıvam elde edilir. Ekmeklerin üzerlerine sürülerek kekik serpilir. Afiyetle çorbayla birlikte yenir. : )
Senin tariflerinin hepsi güzel oluyor. Dün akşam sultan lokumunu denedim...
YanıtlaSilCanım çok farklı ve leziz sunuma ba
YanıtlaSilyıldım ellerine sağlık öpüyorum.
eminim ki lezzetlidir.
YanıtlaSildamak tadıma çok uyuyor içindekiler
Değişik bir lezzet.Tadını hayal edemiyorum şu an ama enfes bir ezme olduğu belli.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif tam da yaz günleri için;elinize sağlık...
YanıtlaSileminm çok lezzetlidir sunumda pek şık midye kabuklarında. sardalye şartmıdır acaba? bu balık kokusu ve tadı yoğun olduğu için gerekli olmalı herhalde sevgiler mine hanım
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Benim balıkla pek aram yok. Sunum çok şık
YanıtlaSilannelili;teşekkür ederim canım çok tatlısın ...
YanıtlaSilDerya; teşekkürler...
Küçük Mucizem;içinde balık tadı almak değişik ve hoş...
Limon çiçekleri;zeytin ezmesinden farkı yok içinde hafif balık tadı diyeyim : )
Sibel;katılıyorum
Hilal hanım;balıksız da olabilir, denemeli...
Ebru;teşekkürler
Adaşım,
YanıtlaSilne güzellikler bunlar böyle, sayfayı açınca ooo!!! demişim. Bence yemeklerde lezzet kadar görsellik ve sunum da önemli :))
sevgilerimle
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilMine Çelik; ne kadar naziksin teşekkürler.. .
YanıtlaSilGülcan;teşekkürler canım
Cok guzel gorunuyor yine, hemen not aliyorum tarif defterime :)
YanıtlaSilPeri Tozu Fotoğraf ;:)umarım beğenirsin : )
YanıtlaSil