25 Mayıs 2011 Çarşamba

Denizci Usulü Zeytin Ezmesi


Hemen uygulamak istediğim tariflerden biri oldu zeytin ezmesi. İçinde balık olması yeni birşey benim için. Az önce kızarttığım ve ufak ufak kestiğim ekmeklerle çok yakıştı. Yanına biraz da  keçi peyniri , nefis nefis : )


 Denizci Usulü Zeytin Ezmesi 
(Tarif; Mutfak Rehberi Dergisi) 

250 gr zeytin
1 diş sarımsak
60 gr kapari
4 adet sardalye filetosu(yağda) 
2-3 dal kekik 
50 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Deniz Tuzu
Karabiber

Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır. Sarımsaklar ezilir, kapari süzülür. Kekik yaprakları dallarından ayrılır. Tüm malzemeler robotta püre haline getirilir. Deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırılır. 

Keçi peynirlerini sürmek için;

12 dilim baget ekmeği ya da benim yaptığım gibi 3-4 dilim ekmek ortadan ikiye kesilerek, arkası önü fırça yardımıyla zeytinyağlanıp tavada kızartılır. Ekmekler kızarırken küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı su ile 100gr civarı keçi peyniri ısıtılıp, hafif akışkan bir kıvam elde edilir. Ekmeklerin üzerlerine sürülerek kekik serpilir. Afiyetle çorbayla birlikte yenir. : )

13 yorum:

  1. Senin tariflerinin hepsi güzel oluyor. Dün akşam sultan lokumunu denedim...

    YanıtlaSil
  2. Canım çok farklı ve leziz sunuma ba
    yıldım ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. eminim ki lezzetlidir.
    damak tadıma çok uyuyor içindekiler

    YanıtlaSil
  4. Değişik bir lezzet.Tadını hayal edemiyorum şu an ama enfes bir ezme olduğu belli.Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir tarif tam da yaz günleri için;elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. eminm çok lezzetlidir sunumda pek şık midye kabuklarında. sardalye şartmıdır acaba? bu balık kokusu ve tadı yoğun olduğu için gerekli olmalı herhalde sevgiler mine hanım

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık. Benim balıkla pek aram yok. Sunum çok şık

    YanıtlaSil
  8. annelili;teşekkür ederim canım çok tatlısın ...

    Derya; teşekkürler...

    Küçük Mucizem;içinde balık tadı almak değişik ve hoş...

    Limon çiçekleri;zeytin ezmesinden farkı yok içinde hafif balık tadı diyeyim : )

    Sibel;katılıyorum

    Hilal hanım;balıksız da olabilir, denemeli...

    Ebru;teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Adaşım,
    ne güzellikler bunlar böyle, sayfayı açınca ooo!!! demişim. Bence yemeklerde lezzet kadar görsellik ve sunum da önemli :))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Mine Çelik; ne kadar naziksin teşekkürler.. .

    Gülcan;teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  12. Cok guzel gorunuyor yine, hemen not aliyorum tarif defterime :)

    YanıtlaSil
  13. Peri Tozu Fotoğraf ;:)umarım beğenirsin : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...