Birkaç tavuk budu biraz tuzla haşlanır.Limon ve tuzla haşlanan 7-8 tane enginar fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine didilmiş tavuk eti konur. 2 yemek kaşığı tereyağında mis gibi kokana kadar çevrilen 2 yemek kaşığı una 2 su bardağı süt karıştırılarak konur. El robotuyla pürüzsüz hale getirilir. Azıcık tuz konur. Kıvamlanınca ocaktan alınır. Tavukların üstüne dökülür. Üzerleri iyice kızarana kadar 175 derece pişirilir. Kızardıktan sonra üzerlerine biraz da kaşar peyniri serpilir. Kaşarlar da kızarınca sıcak sıcak servis edilir.
bizim evde hiç enginar yenmez maalesef.gerçi bende yemem herhalde.ama kendim için deneme amaçlı bir yapsam iyi olacak.ellerine saglık.
YanıtlaSilLezzetli bir tarife benziyor,eline sağlık.
YanıtlaSilenginarı pek sevmem ama bu görüntü adeta gel beni ye diyor yaa
YanıtlaSilenginar pişirmiyorum ama görüntü o kadar güzelkı canım.hemen yapasım geldi.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilŞimdiye kadar hiç enginar yemedim ve pişirmedim desem:))Ama öyle güzel görünüyorki...ellerine sağlık
YanıtlaSilenginarı çok nadir pişirir ve yerim sebebi sanırım sebzesel bi durum:) ama itiraf etmeliyim beşamel sos üzerine nefis olmuş..
YanıtlaSilBen hiç enginar denemedim ama görüntü harika ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBeşamel sosun hatrına kuşkonmaz yemiştim bir kere, enginar haydi haydi yenir...
YanıtlaSilannelili; delisin kerevizde yemiyordun değil mi sen aaa ne ayıp : )PPP
YanıtlaSilEylem;enginar soyulmuş haliyle neredeyse etten pahalı oluyor ... besin değerini vs saymıyorum bile ...kısacası çok kıymetli benim için :)
YanıtlaSilErguvan Vakti;yapması da kolay oldu evdekiler de sevdi
rebeltakipte;hani belki bir başlangıç olur : )
Sevda; yap yap yap : )
YanıtlaSilLimon çiçekleri ;hiç yemedim diyenlere çok şaşırıyorum güzel pişirilmiş bir enginarı denemelisin bence : )
Zeynep; fotoğrafları daha da güzelleştiriyormuş enginar yemek : )PP
sevtap(karabidikim);teşekkür ederim
Enginarı sevmem pek,ama görüntü çok güzel size afiyet olsun=)
YanıtlaSilTavuklu enginar değişik bir tarif olmuş tatlım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok hoş bir alternatif enginar tarifi olmuş. elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilDeğişik,çok güzel bir tarif,mutlaka deneyaceğim.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilFollowupfashion;enginar sevilmez mi çok ayıp : ))
YanıtlaSilYeşim;teşekkür ederim
mimosacafe; teşekkür ederim, çok da kolay oldu evdekilerin hoşuna gitti
mutfakgazetesi;umarım beğenirsiniz...
değişik olmuş bizde dolması pişer inş bunuda yaparız sizi anarak sevgiler
YanıtlaSilHilalHanım;onu da yapıyorum, arada değişiklik olsun istedim : )
YanıtlaSil