12 Aralık 2010 Pazar

Sebze Püreli Piliçler



Sağlıklı olmadığı için bizim evde kızartmalar pek de tercih edilmez. Ama arada sırada değişik tarifler denendiğinde, "aaa hazır mu bu?" yorumları almak çok hoş doğrusu : )



Sebze Püreli Parmak Piliçler
(Tarif- Leziz Dergisi)

750 gr derisiz piliç göğüs eti
Tuz
Beyaz biber – kullanmadım -
Galeta unu
Sıvıyağ
4 adet küçük boy kereviz
4 adet orta boy patates
60 gr tereyağı
8 çorba kaşığı kırema
Tuz
Beyaz biber

Piliç göğüs etleri parmak biçinde kesilir. Üzerine tuz ve beyaz biber serpilir. Yumurtalar çırpılır. Piliç parçacıkları önce hafif una, sonra sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa batırılır. Kızgın yağda kızartılır. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarılır. Bu arada ben tamamen dalgınlıkla sadece una ve son olarak yumurtaya batırarak kızarttım. Harika oldu. Bir dahaki sefere son aşamayı da işin içine katarak denemeli : )

Püre için kerevizler ve patatesler yıkanır, kabukları soyularak dörde bölünür. Bir tencerede haşlanır. Suyu süzülüp içine tereyağı, beyaz biber, tuz, kırema eklenerek karıştırılır. -Hepsini robota atınca hemen kıvamlanıyor. - Parmak piliçler sebze püresi ile servis edilir. Aman dikkat yanlışlıkla parmaklar yenmesin : )

31 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok enfes görünüyor.Ben sebzeli ve soslu herşeyi çok severim ama ev ahalisi işin içine sebze girdiği zaman çok zor oluyorlar:)Bu şekilde denemek isterim...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli gözüküyor. Denenmek üzere listeme alındı.

    YanıtlaSil
  3. Kızartmadan uzak kalmaya çalışıyorum ben de ama, nereye kadar :)
    İnsan istiyor arada böyle..
    Tavuğu sebze püresi ile hazırlamaksa oldukça güzel bir fikir..
    Ellerine,emeğine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. minecim ellerine sağlık kızarma sağlığa zararlı evet ama çok ta lezzetli şüphesiz:)

    Benim sebze püresi daha çok ilgimi çekti mutlaka denicem:)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. şahane bir sunum, çok beğendim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. LimonÇiçekleri;kırema ve tereyağı ile sorun hallolmuş oluyor : )

    annelili;tavsiye ederim canım

    Zeliha-UmutSepeti-; teşekkürler canım

    YemekVakti-Aylin- Tavsiye ederim canım et yemeklerinin yanına da gider : )

    Fuat Gencal;teşekkürler

    PembeYastık;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  8. sunum harika olmuş, ne kadar da leziz görünüyor o dereotunu ben de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  9. touchthesky;çok teşekkürlercanım herşeye girmeliler dereotu ve maydonoz vetüm yeşillikler : )

    YanıtlaSil
  10. Bende yapılacaklar listeme aldım hatta bu akşam ki menüye:))Ellerine sağlık mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.dereotuda çok yakışmış.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Zeynep;afiyetler olsun canım benim güzel bir hafta dileklerimle...

    Sevda Deniz;teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. İştah açıyor, ellerine sağlık Mine.

    YanıtlaSil
  14. Mineciğim mutlu haftalar bu nasıl şık ve leziz bir tabak hani bana:))
    Ellerine sağlık mailini attım öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  15. baharat;teyzecim annem anlamaz nefis olmuş dedi : )

    YanıtlaSil
  16. içerik iyi hoş ama sunum da bir harika :)

    YanıtlaSil
  17. Deli Anne; teşekkür ederim, çok naziksin

    YanıtlaSil
  18. bu ne güzel tabak böylee!!!! :)

    YanıtlaSil
  19. Syhn; teşekkürler canım çok naziksin

    YanıtlaSil
  20. mine, yine cok nefis gorunuyorlar. kesinlikle harikasin :)

    YanıtlaSil
  21. Meral Erdoğan;çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  22. Merhabalarrrr; bıraktığın güzel yorumlara öncelikle teşekkürlerr... Yemeğin çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık...sevgimle öptüm.....

    YanıtlaSil
  23. annemineli;iade-i ziyaret için ben teşekkür ederim görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  24. karnımın gurultularının zirveye ulaştığı şu dakikalarda, bu harika piliçler daha bir feci yaptı beni, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  25. Zennube;teşekkürler az kaldı eve gitmeye :)

    YanıtlaSil
  26. Harika olmuş ellerine sağlık canım bazen böyle kaçamaklar iyi oluyor değil mi?

    YanıtlaSil
  27. çeşniciHandan;kesinlikle : )

    YanıtlaSil
  28. Kereviz ve patates püresi. Niye düşünememişim ki ben. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  29. Günaydınlar tatlım, bu tarif doyumsuzdur gerçektende ara sıra kaçamak yapalım değil mni.. eğer bir daha ki denemende sana tavsiyem tavuk parçalarını sarmısak,uz,karabiber ilaveli sütün içinde veya sadece suyun içinde bekletip sonra hafifçe suyunu süzüp sadece una bulayarak kızartmanı ve bu lezzetiyle tadına bakmanı tavsiye ederim.Artık hep yöntemle yapacağımnı düşünüyorum..Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  30. sarkaç; : )

    Şükran;süte batırmak da değişikmiş deneyeceğim, teşekkürler : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...