Acemi ve tuzsuz mutfağım, okuduklarım, yazdıklarım, gezdiklerim, hissettiklerim kısaca sevgili günlüğüm
12 Aralık 2010 Pazar
Sebze Püreli Piliçler
Sağlıklı olmadığı için bizim evde kızartmalar pek de tercih edilmez. Ama arada sırada değişik tarifler denendiğinde, "aaa hazır mu bu?" yorumları almak çok hoş doğrusu : )
Sebze Püreli Parmak Piliçler
(Tarif- Leziz Dergisi)
750 gr derisiz piliç göğüs eti
Tuz
Beyaz biber – kullanmadım -
Galeta unu
Sıvıyağ
4 adet küçük boy kereviz
4 adet orta boy patates
60 gr tereyağı
8 çorba kaşığı kırema
Tuz
Beyaz biber
Piliç göğüs etleri parmak biçinde kesilir. Üzerine tuz ve beyaz biber serpilir. Yumurtalar çırpılır. Piliç parçacıkları önce hafif una, sonra sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa batırılır. Kızgın yağda kızartılır. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarılır. Bu arada ben tamamen dalgınlıkla sadece una ve son olarak yumurtaya batırarak kızarttım. Harika oldu. Bir dahaki sefere son aşamayı da işin içine katarak denemeli : )
Püre için kerevizler ve patatesler yıkanır, kabukları soyularak dörde bölünür. Bir tencerede haşlanır. Suyu süzülüp içine tereyağı, beyaz biber, tuz, kırema eklenerek karıştırılır. -Hepsini robota atınca hemen kıvamlanıyor. - Parmak piliçler sebze püresi ile servis edilir. Aman dikkat yanlışlıkla parmaklar yenmesin : )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık çok enfes görünüyor.Ben sebzeli ve soslu herşeyi çok severim ama ev ahalisi işin içine sebze girdiği zaman çok zor oluyorlar:)Bu şekilde denemek isterim...
YanıtlaSilÇok lezzetli gözüküyor. Denenmek üzere listeme alındı.
YanıtlaSilKızartmadan uzak kalmaya çalışıyorum ben de ama, nereye kadar :)
YanıtlaSilİnsan istiyor arada böyle..
Tavuğu sebze püresi ile hazırlamaksa oldukça güzel bir fikir..
Ellerine,emeğine sağlık..
Sevgilerimle..
minecim ellerine sağlık kızarma sağlığa zararlı evet ama çok ta lezzetli şüphesiz:)
YanıtlaSilBenim sebze püresi daha çok ilgimi çekti mutlaka denicem:)
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılarımla.
şahane bir sunum, çok beğendim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilLimonÇiçekleri;kırema ve tereyağı ile sorun hallolmuş oluyor : )
YanıtlaSilannelili;tavsiye ederim canım
Zeliha-UmutSepeti-; teşekkürler canım
YemekVakti-Aylin- Tavsiye ederim canım et yemeklerinin yanına da gider : )
Fuat Gencal;teşekkürler
PembeYastık;teşekkürler : )
sunum harika olmuş, ne kadar da leziz görünüyor o dereotunu ben de çok seviyorum.
YanıtlaSiltouchthesky;çok teşekkürlercanım herşeye girmeliler dereotu ve maydonoz vetüm yeşillikler : )
YanıtlaSilBende yapılacaklar listeme aldım hatta bu akşam ki menüye:))Ellerine sağlık mutlu haftalar.
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok güzel olmuş.dereotuda çok yakışmış.sevgiler.
YanıtlaSilZeynep;afiyetler olsun canım benim güzel bir hafta dileklerimle...
YanıtlaSilSevda Deniz;teşekkürler
İştah açıyor, ellerine sağlık Mine.
YanıtlaSilMineciğim mutlu haftalar bu nasıl şık ve leziz bir tabak hani bana:))
YanıtlaSilEllerine sağlık mailini attım öpüyo
rum.
kereviz? yine mii....
YanıtlaSilbaharat;teyzecim annem anlamaz nefis olmuş dedi : )
YanıtlaSiliçerik iyi hoş ama sunum da bir harika :)
YanıtlaSilDeli Anne; teşekkür ederim, çok naziksin
YanıtlaSilbu ne güzel tabak böylee!!!! :)
YanıtlaSilSyhn; teşekkürler canım çok naziksin
YanıtlaSilmine, yine cok nefis gorunuyorlar. kesinlikle harikasin :)
YanıtlaSilMeral Erdoğan;çok teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhabalarrrr; bıraktığın güzel yorumlara öncelikle teşekkürlerr... Yemeğin çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık...sevgimle öptüm.....
YanıtlaSilannemineli;iade-i ziyaret için ben teşekkür ederim görüşmek üzere...
YanıtlaSilkarnımın gurultularının zirveye ulaştığı şu dakikalarda, bu harika piliçler daha bir feci yaptı beni, ellerine sağlık :))
YanıtlaSilZennube;teşekkürler az kaldı eve gitmeye :)
YanıtlaSilHarika olmuş ellerine sağlık canım bazen böyle kaçamaklar iyi oluyor değil mi?
YanıtlaSilçeşniciHandan;kesinlikle : )
YanıtlaSilKereviz ve patates püresi. Niye düşünememişim ki ben. İyi ki varsınız.
YanıtlaSilGünaydınlar tatlım, bu tarif doyumsuzdur gerçektende ara sıra kaçamak yapalım değil mni.. eğer bir daha ki denemende sana tavsiyem tavuk parçalarını sarmısak,uz,karabiber ilaveli sütün içinde veya sadece suyun içinde bekletip sonra hafifçe suyunu süzüp sadece una bulayarak kızartmanı ve bu lezzetiyle tadına bakmanı tavsiye ederim.Artık hep yöntemle yapacağımnı düşünüyorum..Kocaman sevgiler.
YanıtlaSilsarkaç; : )
YanıtlaSilŞükran;süte batırmak da değişikmiş deneyeceğim, teşekkürler : )