6 Aralık 2010 Pazartesi

Meyveli Mayhoş Börek



Ayvalı tas kebabı yapacakken içine neden biraz elma ve portakal suyu koymuyorum dedikten sonra hadi bir de yufkaya sarayım bu karışımı börek olsun evdekilerin daha çok hoşuna gitsin dedim. Ablam neden bu kadar az yaptığımı, abim biraz daha portakal suyunun iyi gidebileceğini, annem de yedikçe daha çok hoşuna gittiğini söyledi. Ben de bana göre değişik bir börek yapıp, bir etkinliğe* daha katılmanın mutluluğunu yaşamış oldum :) 

*Kurban Bayramı Yemek Etkinliği

Meyveli Mayhoş Börek

• 300gr – 400 gr kuşbaşı et
• 1 orta boy ayva
• 1 orta boy yeşil elma
• 1 orta boy portakalın suyu
• Tuz
• 2-3 adet yufka
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı + 1 fincan sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı

Kuşbaşı etler olabildiğince ufak doğranır. 2 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağda kısık ateşte suyunu çekene kadar sotelenir.Kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış elma ve ayvalar eklenir. İyice çevrilir. Portakal suyu ve üzerini geçecek kadar ılık su eklenerek pişmeye bırakılır. Ben hazır üçgen kesilmiş yufka kullandım, biraz kalın olduğu için tek kat yaptım. İnce yufka varsa çift kat yapılabilir, yufka 8’e bölünür. 1 fincan sıvıyağ ve 1 fincan su karıştırılarak fırça yardımı ile üçgen yufkanın üzerine sürülür. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı etli karışımdan konur. Sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

26 yorum:

  1. Canım mutlu haftalar harika bir fi
    kir aklına,ellerine sağlık öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. derya;çok teşekkürler, haftamız süper olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Leziz kuşbaşı etin,vitamin deposu meyvelerle buluştuğu o 'muhteşem' an ! :)
    Farklı tatlara her daim açığım.Şifa olsun sizlere inşaAllah.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  4. minecim ellerine sağlık canım
    nefis olmuştur eminim afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  5. İlginç, yemekte hiç yaratıcı değilimdir ancak taklitçi olabilirim. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. değişik bir tarif olmuş,kırk yıl düşünsem aklıma gelmez ;)

    YanıtlaSil
  7. CAFE PEPELA;yaptıklarımız bir yandan karnımızı doyururken bir yandan da ruhumuzu doyuruyor şifa olsun hepimize sevgiler canım

    Sevil;çok teşekkürler, değişik oldu : )

    annelili;genelde ben de öyleyim ama arada bir oluveriyor değişik lezzetler : )

    Pembe Yastık ;41. yılda mıyım neyim : )

    YanıtlaSil
  8. canımmm
    bu ne cici ne değişik bir reçete böyle.
    göz dolduruyor evvela.
    ruh okşuyor inanki.
    tadını da merak ettiriyor üstelik:))
    ellerine sağlık arkadaşım
    bence çoook güzel olmuş...güzel bir hafta diliyorum sana.en güzel sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Oldukca değişik ve hoş olduğundn eminim ..Aklına sağlık....Ellerinede.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. börekler bu kadar güzel süslenip önüne gelince her türlü yerim ben. :) yine harika görünüyor, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. Minecim ellerine sağlık, portakal suyu gerçekten kırmızı ete çok güzel yakışıyor. Kayınvalidem ayva ile et pişiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Elma ise eminim yakışmıştır. Ayrıca senin paylaştığın acı çikolata adlı kitabı okumaya başlamıştım ama birkaç hafta önce kitabımı hala anlayamadığım birşekilde kaybettim tekrar alıp okumaya başlayacağım zira çok hoşuma gitmişti. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Mine, bayıldım ben tarife. Çok severim ekşili lezzetlere. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. mintininmutfağı ; tatlı ve nazik yorumun için çok teşekkür ediyorum haftan süper geçsin

    zeynep; çok teşekkürler, hepimiz hep sağlıklı olalım : )

    SÜRPRİZ MUTFAK;: ) keyifli okumalar, eti sadece portakal suyuyla pişirmek de değişik denemeli, büyüklerin bir bildiği vardır : ) sevgiler canım

    sarkaç;hafif ekşiyi ben de çok seviyorum , teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Zennube; inşallah bir gün paylaşırız canım teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. canım değişik bir tarif hiç meyveli börek yemedim ama deneyeceğim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık çok değişik olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Nurjan'LA moda;şimdiden afiyet olsun diyeyim o zaman

    umutluhayat ;teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Adaşım etle ayva çok yakışıyor portakal suyunuda denemeliyim ama börek içinde nefis olmuştur eminim afiyetler olsun yiyenlere sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. BEN BÖYLE İCATLAR ÜRETEMİYORUM ACABA İLERDE ÜRETEBİLİRMİYİMKİ GÖRÜNÜM SÜPER TADIDA YERİNDEDİR EMİNİM SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  20. Meyveleri etle birleştirmeyi seven benim gibi biri için harika bir tarif olmuş. Çok beğendim ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  21. Mutlusun,mutlular,mutluyuz :))
    İnsan frklı bişey yapınca ve onaylanınca ne kadar mutlu oluyor :)
    Et ve meyve suyunu hiç birlikte düşünemiştim açıkçası..
    Ama şimdi düşünüyorum ve mutluyum :)
    Ellerine sağlık..
    Şifa olsun inşallah..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  22. Miskokulu Lezzetler; çok teşekkürler canım

    Gülcan;aslında bende de olmaz arada bir işte : )

    çeşnici Handan ; çok teşekkürler

    ZELİHA-UMUTSEPETİ ,Amin, teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Böyle bir şeyde hiç denemedim,güzel fikir .

    YanıtlaSil
  24. mutfaktarüya-Arzu- ufak bir değişiklik işte : )teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  25. Canım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. her zamamn beklerim

    YanıtlaSil
  26. Özlem; sık sık görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...