Ayvalı tas kebabı yapacakken içine neden biraz elma ve portakal suyu koymuyorum dedikten sonra hadi bir de yufkaya sarayım bu karışımı börek olsun evdekilerin daha çok hoşuna gitsin dedim. Ablam neden bu kadar az yaptığımı, abim biraz daha portakal suyunun iyi gidebileceğini, annem de yedikçe daha çok hoşuna gittiğini söyledi. Ben de bana göre değişik bir börek yapıp, bir etkinliğe* daha katılmanın mutluluğunu yaşamış oldum :)
*Kurban Bayramı Yemek Etkinliği
*Kurban Bayramı Yemek Etkinliği
Meyveli Mayhoş Börek
• 300gr – 400 gr kuşbaşı et
• 1 orta boy ayva
• 1 orta boy yeşil elma
• 1 orta boy portakalın suyu
• Tuz
• 2-3 adet yufka
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı + 1 fincan sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı
Kuşbaşı etler olabildiğince ufak doğranır. 2 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağda kısık ateşte suyunu çekene kadar sotelenir.Kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış elma ve ayvalar eklenir. İyice çevrilir. Portakal suyu ve üzerini geçecek kadar ılık su eklenerek pişmeye bırakılır. Ben hazır üçgen kesilmiş yufka kullandım, biraz kalın olduğu için tek kat yaptım. İnce yufka varsa çift kat yapılabilir, yufka 8’e bölünür. 1 fincan sıvıyağ ve 1 fincan su karıştırılarak fırça yardımı ile üçgen yufkanın üzerine sürülür. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı etli karışımdan konur. Sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Canım mutlu haftalar harika bir fi
YanıtlaSilkir aklına,ellerine sağlık öpüyorum
derya;çok teşekkürler, haftamız süper olsun sevgiler
YanıtlaSilLeziz kuşbaşı etin,vitamin deposu meyvelerle buluştuğu o 'muhteşem' an ! :)
YanıtlaSilFarklı tatlara her daim açığım.Şifa olsun sizlere inşaAllah.
Kalbi sevgi ve selamlarımla
minecim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilnefis olmuştur eminim afiyet bal olsun
İlginç, yemekte hiç yaratıcı değilimdir ancak taklitçi olabilirim. Eline sağlık...
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş,kırk yıl düşünsem aklıma gelmez ;)
YanıtlaSilCAFE PEPELA;yaptıklarımız bir yandan karnımızı doyururken bir yandan da ruhumuzu doyuruyor şifa olsun hepimize sevgiler canım
YanıtlaSilSevil;çok teşekkürler, değişik oldu : )
annelili;genelde ben de öyleyim ama arada bir oluveriyor değişik lezzetler : )
Pembe Yastık ;41. yılda mıyım neyim : )
canımmm
YanıtlaSilbu ne cici ne değişik bir reçete böyle.
göz dolduruyor evvela.
ruh okşuyor inanki.
tadını da merak ettiriyor üstelik:))
ellerine sağlık arkadaşım
bence çoook güzel olmuş...güzel bir hafta diliyorum sana.en güzel sevgilerimle
Oldukca değişik ve hoş olduğundn eminim ..Aklına sağlık....Ellerinede.Sevgiler.
YanıtlaSilbörekler bu kadar güzel süslenip önüne gelince her türlü yerim ben. :) yine harika görünüyor, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilMinecim ellerine sağlık, portakal suyu gerçekten kırmızı ete çok güzel yakışıyor. Kayınvalidem ayva ile et pişiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Elma ise eminim yakışmıştır. Ayrıca senin paylaştığın acı çikolata adlı kitabı okumaya başlamıştım ama birkaç hafta önce kitabımı hala anlayamadığım birşekilde kaybettim tekrar alıp okumaya başlayacağım zira çok hoşuma gitmişti. Kocaman sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Mine, bayıldım ben tarife. Çok severim ekşili lezzetlere. Eline sağlık
YanıtlaSilmintininmutfağı ; tatlı ve nazik yorumun için çok teşekkür ediyorum haftan süper geçsin
YanıtlaSilzeynep; çok teşekkürler, hepimiz hep sağlıklı olalım : )
SÜRPRİZ MUTFAK;: ) keyifli okumalar, eti sadece portakal suyuyla pişirmek de değişik denemeli, büyüklerin bir bildiği vardır : ) sevgiler canım
sarkaç;hafif ekşiyi ben de çok seviyorum , teşekkürler
Zennube; inşallah bir gün paylaşırız canım teşekkürler
YanıtlaSilcanım değişik bir tarif hiç meyveli börek yemedim ama deneyeceğim ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık çok değişik olmuş.
YanıtlaSilNurjan'LA moda;şimdiden afiyet olsun diyeyim o zaman
YanıtlaSilumutluhayat ;teşekkürler
Adaşım etle ayva çok yakışıyor portakal suyunuda denemeliyim ama börek içinde nefis olmuştur eminim afiyetler olsun yiyenlere sevgiler...
YanıtlaSilBEN BÖYLE İCATLAR ÜRETEMİYORUM ACABA İLERDE ÜRETEBİLİRMİYİMKİ GÖRÜNÜM SÜPER TADIDA YERİNDEDİR EMİNİM SEVGİLER.
YanıtlaSilMeyveleri etle birleştirmeyi seven benim gibi biri için harika bir tarif olmuş. Çok beğendim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMutlusun,mutlular,mutluyuz :))
YanıtlaSilİnsan frklı bişey yapınca ve onaylanınca ne kadar mutlu oluyor :)
Et ve meyve suyunu hiç birlikte düşünemiştim açıkçası..
Ama şimdi düşünüyorum ve mutluyum :)
Ellerine sağlık..
Şifa olsun inşallah..
sevgilerimle..
Miskokulu Lezzetler; çok teşekkürler canım
YanıtlaSilGülcan;aslında bende de olmaz arada bir işte : )
çeşnici Handan ; çok teşekkürler
ZELİHA-UMUTSEPETİ ,Amin, teşekkürler
Böyle bir şeyde hiç denemedim,güzel fikir .
YanıtlaSilmutfaktarüya-Arzu- ufak bir değişiklik işte : )teşekkürler canım
YanıtlaSilCanım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. her zamamn beklerim
YanıtlaSilÖzlem; sık sık görüşmek dileğiyle
YanıtlaSil