Neredeyse tüm gece yağan yağmurun ardından sabah güneş görmek nefisti. Her daim böyle olsa diye düşündüm yeteri kadar yağmur sonra içimizi ısıtan, enerji veren güneş… Haftanın ilk günü biraz yoğun olsa da güzel bir hafta kapımızda üstelik pırasayı sevdiren harika bir tarifle.
Fırında Pırasa
(Tarif; portakalagaci)
• 1kg pırasa
• 3 yumurta
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı galeta unu
• tuz
• karabiber
Pırasalar yıkanıp, küçük parçalar halinde doğranır. Tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülüp robotta alınır. Fırın kabına galeta ununu bir kısmı bolca serpilir. Robotta çekilen pırasalar, çırpılmış yumurtalar ve diğer malzemeler karıştırılır. Bizim çay bardakları biraz büyük olduğu için bir iki kaşık fazla un koydum. Karışım fırın kabına dökülür. Üzerine galeta unu serpilir. Önce 175 derecede 5-10 dakika civarı pişirilir. Bu zaman süresinde içi de pişmiş oluyor. Sonrasında 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. İçinin pişmesi önemli, çatalla batırıldığında pişmiş olsa bile fazla olmamak şartıyla biraz daha bekletilebilir. Sonra afiyetle yenir.
Açken bir daha senin bloguna girmicem :)
YanıtlaSilUzun zamandır pırasa yememiştim.Birde böyle deneyeyim.Ellerine sağlık canım.Öpüyorum.
YanıtlaSilMineciğim bayıldım bu tarife böyle değişik lezzetleri çok seviyorum ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık tatlım.bayılırım pırasalı böreğe
YanıtlaSilPırasanın bu halini hiç yememiştim. tadını pasta gibi hayal ettim ;)
YanıtlaSilYummmm! Pırasaya bayılırım ama bildiğim yemekleri pek azdı. Bunu kesinlikle deneyeceğim! Pırasalar görünmüş bile bizim pazarlarda.
YanıtlaSilpirasali tarifleri cok severim boregi yemegi ozellikle quiche'ini yaparim cok guzel olur
YanıtlaSilellerine saglik canim
Ooo Mine haım. İki yağmur yağdı, pırasaya geçtiniz bakıyorum.
YanıtlaSilEspirili anne Çiğdem
Firinda pirasayi hic yapmamistim,mutlaka denicem,hernekadar dün sulu yemegini yapmis olsamda,biz pirasayi cok severiz,börek gibi duruyor zaten,elinize saglik...
YanıtlaSilHemen uygulayayım bu tarifi demiştim ki, evde galeta ununun olmadıgını farkettim, ama galeta var. onları ufalasam olur mu acep?
YanıtlaSilGünay
Pırasanın mevsimi geldi artık bu sevdiğim sebzeyi bol bol yiyeceğim sanırım ilk olarakda senin bu tarifini deneyerek başlayacağım. Çok beğendim harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilAaaaa çok değişik olmuş yufkayla yapılanı biliyordum güzel de oluyordu ama bu daha lezzetli görünüyorr muhakkak deneyeceğim ...sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık ama yaa ya yağsın ya güneş açsın deli olacağm :)
YanıtlaSilçocukluğumdan beri yiyemem pırasayı ama gerçekten farklı görünüyor. denemek lazım :))
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkür ederim. ellerine sağlık.
NeyinPeşindesin;iltifat süper teşekkürler
YanıtlaSilMutfaktakiRüya,Arzu; tavsiye ederim canım çocuklar da sever
Miskokululezzetler,Mine; teşekkürler, tavsiye ederim evin küçük sultanına göre :)
Uğurböceği;teşekkürler
Sebi; pırasalı gibi olmuyor, bol kaşarlı falan başka birşey yani : )
Yazmakiyidir..; tavsiye ederim pırasa şenliği başladı artık : )
Öznur(100de100Marifet) sen yaparsın da güzel olmaz mı
Oğlak Kızları; bekletmeyeyim dedim : )
Bir Terazi Kızı; evet börek gibi yumuşak tavsiye ederim
Günay; robotta çekersen olur, ya da kepekli ekmeği robotta çekersen o da olur : )
çeşniciHandan;çokteşekkürler, afiyetler olsun şimdiden
Zeynep; değişik ve lezzetli bir tarif
Syhn; teşekkürler, evet kararsızlık olmasın katılıyorum : )
stuven;dene derim seveceksin : )
YanıtlaSildenemem gerek bu tarifi, pırasa yemeyenlere yedirmek için, paylaşım için teşekkürler:))
YanıtlaSilpırasayı severim, ama bu tarifi ilk defa görüyorum, elim iyileşir iyileşmez deniycem :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetli görünüyor.yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilTarifi denemek üzere kaydettim,teşekkürler.Burada benim de eskilerden gelen pırasa köfte tarifim var,onu da tavsiye ederim.
YanıtlaSilhttp://elyap.blogspot.com/2009/01/frnda-prasa-koftesi.html
Mineciğim pırasayı çok severim.Elle
YanıtlaSilrine sağlık ilk fırsatta deniycem.
Seni izlemeye almamışım şimdi fark ettim hemen alıyorum kocaman öpüyorum.
nokurunçocukları, kesinlikle tavsiye ederim söylemezsen anlamıyorlar: )
YanıtlaSilZennube;acil şifalar diliyorum
Gülcan; teşekkürler canım
Çiğdem; pırasa köfteyi denenecekler listesine aldım çok leziz
derya; teşekkürler canım,
Bu tarifi denemeliyim. Sevgiler...
YanıtlaSilnesrin ; tavsiye ederim :)
YanıtlaSilminecim artık pırasa zamanı geldi gelsin kişler gelsin kekler gelsin çorbalar börekler :))
YanıtlaSiltatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun süper olmuş
sevgiler
Harika görünüyor pırasayı çok severim ilk fırsatta deniycem ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSevil; kışın evde daha bol tüketmek, kışlık kekler yapmak daha güzel oluyor yani tamamen katılıyorum sana : )
YanıtlaSilYelda;tavsiye ederim, teşekkürler
Minecim bende bugün bir pırasa verdim ne tesadüf malzemeler aynı yapılış farklı:)
YanıtlaSilEllerine sağlık pek nefis görünüyor
Bir de böyle pişirmeli pırasıyı, neffis görünüyor. Ellerine sağlık tatlım.
YanıtlaSilAylincim merak ettim hemen bakıyorum
YanıtlaSilYeşim; tavsiye ederim bitiveriyor hemen : )
minecim sen ne marifetli hatunsun, bu tarifi de dolaba asmaca, bu arada ali nazik yapıldı süper oldu :))
YanıtlaSildolaba asmaca işe yaradı...
:) alemsin
YanıtlaSilne kadar tatlı bir annen var kırmıyor hiç kızını
o zaman şimdiden afiyet olsun diyeyim : )
Bu tarif yarin yapilmak uzere bir listeme alindi bile :)
YanıtlaSilBu tarif yarin yapilmak uzere bir listeme alindi bile :)
YanıtlaSil