5 Ekim 2010 Salı

Nefis Turta


Fırından çıktıktan sadece 10 dakika sonra yani henüz soğumamışken bitme tehlikesi yaşayan bir turta :) Evden “aaa bunu daha önce neden yapmadın”, “armut ne kadar yakışmış” “abin gelecek birazdan ona da kalsın” sesleri ... Üstüne pudra şekeri bile serpemeden gelen bu yorumlardan sonra bugün de yaptım aynı turtadan bu sefer fotoğrafını da çekebildim. Bu tarifi kılasik pandispanya tarifi yaptım bile, şeftaliyle denemek için de sabırsızlanıyorum. Teşekkürler sevgili Yıldız…

Armutlu Turta

3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gr tereyağı
4 -5 fincan un
2 armut
Üzeri için pudra şekeri

Yumurtalar şekerle iyice çırpılır. Eritilip soğutulmuş tereyağı eklenir. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu da eklendikten sonra düşük ayarda biraz daha karıştırılır. Üzerine yıkanıp, soyulan ve dilimlenen armutlar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

31 yorum:

  1. kokusu buraya kadar geldi :) güzel görünüyor ellerine sağlık. paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. eve yürürken aklımdan geçti yahu nezamandır turta yapmadım dedim ayhh şimdi ben kalkıp yapmazmıyım:)

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık tatlım.ay ben bunları yaparsam eşim hazır zayıflamış yine kilo alır.ne yapsam ki

    YanıtlaSil
  4. Mine, armut üzerinde pişti mi? Fotoğraftan pek anlayamadım. Denemek istiyorum.
    Ha birde tereyağı yerine margarin olur mu?

    YanıtlaSil
  5. Canım iyi akşamlar bak izlemeye alın
    ca hemen yakalayıveriyorum:))Elleri
    ne sağlık turta harika çayda varsa ben geliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Harika...Lezzetli olduguna eminim...Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık,iyi akşamlar dilerim

    YanıtlaSil
  8. Kokusuu buralara kadar geldii ..ellerinize sağlıkkk...

    YanıtlaSil
  9. Fuat Gencal;çok teşekkürler

    stuven; teşekkür ederim

    zeynep; tüm mutfak yap yap diye bağırıyor galiba : )

    uğurböceği;fazla şekerli değil neden olmasın :)

    annelili; margarin de olur, armutu dilimleyip üzerine koyunca kabaran kekin arasında çukur gibi kalıyor

    derya; teşekkürler canım her zaman beklerim

    DEkorasyon bilgileri; çok teşekkürler Aidacım

    Esradan;çok teşekkürler iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  10. NEFİSSS,ellerin dert görmesin,ben de bulsam böyle turtayı bırakmazdım heralde :) Afiyet olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Adaşım ellerine sağlık bu aralar biri bana yapsada yesem diyorum çünkü çok yoğun ve yorgunum sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. gecenin yarısı olmuş.karnım aç.sabah 7:30 da iş başında olacağım ama bana yok mu bunlaedan üzülürüm sonra ağlarım

    YanıtlaSil
  13. :))
    tarifimi beğenip yaptığın için çook teşekkürler.
    Ellerine sağlık herkese afiyetler olsun.
    eee bana da bir dilim kaldımı test edip onaylardım :))
    Kocaman sevgilerimi gönderiyorum.......

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor, ben de tam armutlu bi şeyler yapmayı düşünüyordum.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Mineciğim,

    Yapımı çok kolay görünüyor.Lezzetinize sen anlatmışsın ballandırarak Bizede denemek düştü lezzetini anlayabilmek için.:(
    Ay neden bu teknoloji tatlarina bakmamızıda sağlamıyorki?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. zeliha(umutsepeti) teşekkür ederim : )

    Miskokulu Lezzetler -Mine; canımbenim kolaylıklar diliyorum

    Gülcan;canım benim :)

    Yıldız; hemen bitiveriyor nerdeyse ben bile tadına bakamayacaktım : )

    NarincE; teşekkürler, tavsiye ederim

    Hadiye; evet ya bir o eksik o daolsa süper olacak : )

    YanıtlaSil
  17. Mineciğim süper olmuş çok güzel görünüyor imrendim doğrusu. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  18. ay ferah refah ne içaçıcı lezzeti vardır şimdi, bide yanında limonata..Mmmm

    YanıtlaSil
  19. çeşnici Handan; teşekkürler

    Pembe Yastık;iyi aklıma getirdin bir dahaki sefere kesin : )

    YanıtlaSil
  20. Görüntüsü muhteşem gerçekten, benimde burnuma koktu. Ellerine sağlık.
    Ayrıca kitap tanıtımlarında fotograflama şekline bayıldım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Sevgi Küçük; çok teşekkürler güzel iltifaların için

    YanıtlaSil
  22. Şeftalinin muhteşem rengiyle eminim olağanüstü olur! Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. minecim bu ne güzel bir lezzettir bilirim gecenlerde yaptım bende kızımın okulu için bayıldılar afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Süt Dilimi; katılıyorum, en kısa zamanda deneyeceğim inşallah

    Sevil;böyle güzel lezzetler yapabilen annesi olduğu için çok şanslı tatlı kızın : )

    YanıtlaSil
  25. Ben de bunun elmalısını yapıyorum,çok seviliyor gerçekten de,armutlu hiç denememiştim eline sağlık,kalıbına da bayıldım bu arada:)

    YanıtlaSil
  26. Özgür;evdeki elma sıtoğu arttı yakında elmalısını denemek güzel olacak o zaman:)

    YanıtlaSil
  27. Turtaaaaaaaaaaa, demle çayı tatlım koşuyorum hemen:D
    Ellerine sağlık canım armutlu hiç denemedin ancak meyvenin hertürüne varım:)

    YanıtlaSil
  28. Benhurum; çay de yeterki hemen demlerim beklerim : )

    YanıtlaSil
  29. yine harikalar yaratmışsın. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  30. aaa bende istiyorum bundan!!
    senden tam not aldıysa kesinlikle denenecek,

    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Zennube; teşekkür ederim o senin harikalığın : )

    Zehra Gürgen; bizimkilerde gidiyor kapış kapış bugün gene yapacağım : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...