12 Eylül 2010 Pazar

Kabak Sufle



Evimizin beceriklisi Leyla Hanım’ın tarif defterinde nefis şeyler var. Kabak mücver güveç kaplarına konunca sufle gibi kabardı. Oh sıcak sıcak bayıla bayıla yedik bir güzel : )
(NarincE Kabak Tadı etkinliğine yolladığım tarif )
Kabak Mücver

• 4 tane kabak
• 1 tutam dereotu - olmadığı için kullanmadım –
• 3 tane yumurta
• 3 tane yufka
• ½ kalıp peynir
• 1 bardak süt
• 1 bardak sıvıyağ
• 1 tutam kaşar peyniri – üstü için -

Kabaklar ince soyulur, rendelenir, dereotları yıkanıp ufak ufak kesilir. Yufka hariç tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Yufkalar didiklenerek bu karışıma eklenir ve malzemeler yoğrulur. Büyük bir borcama ya da benim yaptığım gibi daha ufak kaplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Pişip pişmediği çatal ya da kürdan batırılarak anlaşılabilir. Fırından çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar peyniri serpilir. Kızarınca fırından çıkarılır.

17 yorum:

  1. süper olmuşlar ellerinize sağlık.ben bir tabağını aldm ve kaçtım

    YanıtlaSil
  2. Canımmm ellerine sağlık harika görü
    nüyor.Kabak hem çok hafif,hem çok le
    ziz bir sebze size afiyetler olsun kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis gözüküyor puf pufta kabarmış elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor. ben kabağı çok seviyorum. bunu denicem en kısa zamanda. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bu harika olmuş.. mücvere bayılırım ama bunun görüntüsü muhteşem puf puf.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel bir sunum. Mutlaka denemeli sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, Yeturla lezzet kareleri Bugün bacaklı çorba tarifi ile bloglardan seçmelerde. (http://gencalsabahattin.blogspot.com)
    Sizinde her pazartesi yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  8. Mutlaka denicem,kabakli secimler cok az evimizde,ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  9. afiyet bal şeker olsun efendim. nefis ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. ağzımın sularına engel olamıyorum.akıyor akıyor akıyooor =)

    YanıtlaSil
  11. Ohh. afiyet şeker olsun ;)

    YanıtlaSil
  12. Gülcan; afiyet olsun sıcak sıcak hoşuna gider inşallah :)

    Derya; çok teşekkürler ben de kocaman öpücükler

    Canan; fırından çıkınca öyle güzel kabardıki ama hemen servis etmek gerekiyor : )

    Stuven; umarım dener ve beğenirsin

    yemekaski.com;çok teşekkürler

    Nesrin; kesinlikle tavsiye ederim

    Bir Terazi Kızı; kabak içinde çok belli olmuyor daha çok yufka kaşar vs.

    Stil Direktörü; teşekkür ederim

    Zennube; çok teşekkürler

    zey0zey; hiç riski yok kesinlikle tavsiye ederim

    Sebi; çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim katılımınız için, alıyorum bu güzel sufleyi.

    YanıtlaSil
  14. Yalnız tarifi ban ve etkinliğe yolladığınızı belirtirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. Mineciğim kabaklar bitmeden denemek istiyorum. Acaba kabakları rendeleyecekmiyiz? Yoksa onlarıdamı küçük doğrayayım?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Hadiye;canım yazmamışım rendeleniyor, düzelteyim bu sayede teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...