Evimizin beceriklisi Leyla Hanım’ın tarif defterinde nefis şeyler var. Kabak mücver güveç kaplarına konunca sufle gibi kabardı. Oh sıcak sıcak bayıla bayıla yedik bir güzel : )
(NarincE Kabak Tadı etkinliğine yolladığım tarif )
Kabak Mücver
• 4 tane kabak
• 1 tutam dereotu - olmadığı için kullanmadım –
• 3 tane yumurta
• 3 tane yufka
• ½ kalıp peynir
• 1 bardak süt
• 1 bardak sıvıyağ
• 1 tutam kaşar peyniri – üstü için -
Kabaklar ince soyulur, rendelenir, dereotları yıkanıp ufak ufak kesilir. Yufka hariç tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Yufkalar didiklenerek bu karışıma eklenir ve malzemeler yoğrulur. Büyük bir borcama ya da benim yaptığım gibi daha ufak kaplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Pişip pişmediği çatal ya da kürdan batırılarak anlaşılabilir. Fırından çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar peyniri serpilir. Kızarınca fırından çıkarılır.
süper olmuşlar ellerinize sağlık.ben bir tabağını aldm ve kaçtım
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık harika görü
YanıtlaSilnüyor.Kabak hem çok hafif,hem çok le
ziz bir sebze size afiyetler olsun kocaman öpüyorum...
Çok nefis gözüküyor puf pufta kabarmış elinize sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor. ben kabağı çok seviyorum. bunu denicem en kısa zamanda. ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu harika olmuş.. mücvere bayılırım ama bunun görüntüsü muhteşem puf puf.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCok güzel bir sunum. Mutlaka denemeli sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar, Yeturla lezzet kareleri Bugün bacaklı çorba tarifi ile bloglardan seçmelerde. (http://gencalsabahattin.blogspot.com)
YanıtlaSilSizinde her pazartesi yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.
Saygılarımla
Mutlaka denicem,kabakli secimler cok az evimizde,ellerinize saglik...
YanıtlaSilElerine sağlık kabak çok severim
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun efendim. nefis ellerinize sağlık.
YanıtlaSilağzımın sularına engel olamıyorum.akıyor akıyor akıyooor =)
YanıtlaSilOhh. afiyet şeker olsun ;)
YanıtlaSilGülcan; afiyet olsun sıcak sıcak hoşuna gider inşallah :)
YanıtlaSilDerya; çok teşekkürler ben de kocaman öpücükler
Canan; fırından çıkınca öyle güzel kabardıki ama hemen servis etmek gerekiyor : )
Stuven; umarım dener ve beğenirsin
yemekaski.com;çok teşekkürler
Nesrin; kesinlikle tavsiye ederim
Bir Terazi Kızı; kabak içinde çok belli olmuyor daha çok yufka kaşar vs.
Stil Direktörü; teşekkür ederim
Zennube; çok teşekkürler
zey0zey; hiç riski yok kesinlikle tavsiye ederim
Sebi; çok teşekkürler
Teşekkür ederim katılımınız için, alıyorum bu güzel sufleyi.
YanıtlaSilYalnız tarifi ban ve etkinliğe yolladığınızı belirtirseniz sevinirim.
YanıtlaSilMineciğim kabaklar bitmeden denemek istiyorum. Acaba kabakları rendeleyecekmiyiz? Yoksa onlarıdamı küçük doğrayayım?
YanıtlaSilSevgiler
Hadiye;canım yazmamışım rendeleniyor, düzelteyim bu sayede teşekkürler
YanıtlaSil