Çocukken etli ya da zeytinyağlı biber dolmalarının biberlerini ayıklayıp yemediğimi hatırladıkça hep gülümserim. Şimdilerde inatla öyle yiyen tatlı çocukları gördüğümde de gülümseyip, şikayet eden annelerine ileride düzelir diyorum : )
Etli Biber Dolması
(Tarif; Bereketli Olsun – Gönül Candaş)
• 400 gr kyma
• ½ su bardağı pirinç
• 2-3 soğan
• ½ demet maydanoz, dereotu
• 1 bir avuç taze nane veya iki tutam kuru nane
• 2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
• 2 çorba kaşığı yağ
• Tuz, karabiber
• 1 çorba kaşığı salça
Biberlerin içi çıkarılır. Kapağın ortağı çekilerek alınır.( Genelde tembellik edip kapakları kullanmıyorum. ) Soğan, maydanoz, dereotu, domates, nane ufak ufak doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konularak yoğrulur. En son ayıklanıp yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır. Harç sebzelere doldurulur ve tencereye dizilir. Bir bardak salçalı su ve bir kaşık yağ eklenir. Orta ateşte pişirilir. Gerekirse azar azar sıcak su eklenir. Afiyetle yenir.
en sevdiğimmmm :)
YanıtlaSilBiber dolmasını çok severim. Ama biberin kulpunu çıkarırken mutlaka bir ikisi elimde kalır =) Kırılıyor hep. Dolma çok hoş görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMineciğim bizim evde de hep etli dolma pişer biz de böyle alıştık ellerine sağlık afiyet olsun herkese.Sevgiler...
YanıtlaSilblog yarışması 1 ay ertelenmiş, bilginize..
YanıtlaSilçakıl çakmaktaş; bizde de çok seviliyor :)
YanıtlaSilUrfa Tutkunu; annem de kapaklarını düzgün al içine domates koy der ama kapaklardan vazgeçeli çok oldu yani düzgün alabildiklerimi arada koyuyorum ama yok genelde kapaksız oluyor benimkiler : )
Mis Kokulu Lezzetler, Mine; büyüdükçe insan farkediyor lezzetleri, ayıramıyor artık : )
nekbey; bu yarışmaya katılma nedenim sıponsor firmalar gerçekten hediye yollayacaklar mı yollamayacaklar mıydı aslında : )
bilgi için teşekkürler
senin dolmanı en çok beeeen severim.
YanıtlaSilher yaptığımda niye yapış yapış oluyor diye sinirlenirdim.şimdi ablamdan ve senden aldığım tiyolarla bu işi başardım.yinede dolman harika oluyor,yemesi daha zevkli.
ellerine sağlık. bir de kuru patlıcan olacak içinde ımm tadından yenmez :)
YanıtlaSilEtli biber dolmasını çok severim,sık sık yaparım.Ellerine sağlık,sevgilerrr....
YanıtlaSilNedense herkes bu kabukları soyar öle yer alalala enteresan :) bende onlardandım :P Şimdi ise hayır diyemeyeceğim lezzetlerden kendisi. Benden öneri içersine sumak koyunca, o hafif ekşimsi tat çok yakışıyor. Eminim güzel olmuştur ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık.nefis gözüküyor.
YanıtlaSilbende sevmezdim, içini yemek isterdim kabuğunu bırakıp; ama annem kızardı, vitamin var ondaa, o kadar uğraştım bıdı bıdı bıdı ... derdi,yerdim bende, en sevmediğim yemeklerden biriydi o yüzden...
YanıtlaSilama şimdi çok seviyorum...
Bizde severek yeriz etli biber dolmasini,
YanıtlaSilellerine saglik olsun Minecigim,
hayirli iftarlar...
teyzelerin bi tanesi yaparım yersin inşallah...
YanıtlaSilstuven; kuru patlıcan ve kabak denemiştim bir keresinde patlıcanlar gerçekten nefis olmuştu bu kış yaparım inşallah
annemineli; bu dolma mutfaklarımızın en çok sevileni neredeyse değil mi : )
Sürpriz Mutfak; annem de öyle yer, kabuklarını soyarak sumak yeni yeni alıştığım lezzetlerden bir dahaki sefere deneyeceğim canım teşekkürler
uğurböceği; teşekkürler
KYBELE F; ah bu çocuklar : )
Mihriban(Evimizdeki Lezzetler) teşekkürler canım, hepimize hayırlı iftarlar diliyorum
teyzelerin bi tanesi yaparım yersin inşallah...
YanıtlaSilstuven; kuru patlıcan ve kabak denemiştim bir keresinde patlıcanlar gerçekten nefis olmuştu bu kış yaparım inşallah
annemineli; bu dolma mutfaklarımızın en çok sevileni neredeyse değil mi : )
Sürpriz Mutfak; annem de öyle yer, kabuklarını soyarak sumak yeni yeni alıştığım lezzetlerden bir dahaki sefere deneyeceğim canım teşekkürler
uğurböceği; teşekkürler
KYBELE F; ah bu çocuklar : )
Mihriban(Evimizdeki Lezzetler) teşekkürler canım, hepimize hayırlı iftarlar diliyorum
canım bu lezzet yenmezmi hiç canımsın ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilayrıca dünkü dogum günü mesajın içinde çok teşekkür ederim
Düzelir mi gerçekten? Benim kızım da öyle yiyor da. Bütün biberleri atıp sadece içindeki pilavını yiyor... Etli dolmanız çok güzel görünüyor. Elinize sağlık:)
YanıtlaSilAma gerçekten çok severiz biz ailecek ve gerçekten çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevil(birdemliksohbet) herşey gönlünce olsun
YanıtlaSilSihirliyazılar; düzelir düzelir merak etme : ) aynı hikayeyi o kadar çok dinledimki
nehirineylemleri; çok teşekkürler
ellerinize sağlık, ben de ayırırdım biberinden bir zamanlar... :)
YanıtlaSilbecerıksız ev hanımı olarak yapabildiğim tek yemek bu biliyor musunnnnn.. bu aksam yapim bari. 2 haftalık kocam sasırsın.. aklıma getirdin. tesekkürler.. :)
YanıtlaSilEs-Selam..
YanıtlaSilTatlı anılarımı pekiştirmeme vesile oldu bu reçete ve samimi sözler.
Anneciğim ne zaman biber dolması yapsa, (pamuk ellerine kurban olduklarımız),kardeşlerimle ben içlerini yer dışını bırakırdık :)
Büyüdükçe değişiyor hakikaten.
Aynı kalan tek şey,sevgi ve muhabbet oluyor taze taze,en cici haliyle..
Bu arada yarın ki yazıyı heyecan ve keyifle bekliyor olacağım,dilerim aklımdan çıkmaz..
Muhabbet ve selamet ile..
:))
YanıtlaSilofofof ne güzel bir manzara...)
kabuklarını ayıklama kısmını hep yaktık galiba düzelmesde bişi olmaz bence yeyi versinler sevdikleri gibi ..)
Ben de, o dış kabuğu bırakanlardandım. Sonrasında ikisini birden yiyince daha lezzetli olduğunu farkettim :)
YanıtlaSilBayılırım yanına yoğurt tamamdır :)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
valla içinide dısınıda yerim seçmem ben:)çok süper görünüyor ya ağzım sulandı...yarın iftara anneme yaptırayım bari:))
YanıtlaSilseverim,yanında yoğurt,cacık olacak...
YanıtlaSilbir de yapılması en kolay dolmadır benim için:)
Bayılırım biber dolmasına heleki yanına çoban salata ile mm nefis olur ellerine sağlık minecm canım benim:)
YanıtlaSilMİNECİM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BU ARALAR BENİMDE CANIM İSTİYO Bİ FIRSAT BULUP YAPAMADIM ŞİMDİ OLSADA YESEM...
YanıtlaSilçokk güzelllllllllllllllllll
YanıtlaSil