Bu seneki patlıcan şenliğimizin son denemeleri… Sevgili Pepela’nın günlüğünde gördüğümden beri listemde olan bu lezzeti denemeden bu seneyi kapatmak istemedim. Son anda patlıcanların bir kısmı ayrılınca fazla malzeme patlıcanların üstüne konuldu, tabii birazcık (mı :) ) tombiş oldular. Lezzeti mi süper . Bir dahaki sefere kıymalısını denemek için sabırsızlanıyorum : )
Adıyaman Patlıcan Kebabı (Tavuklu)
(Tarif; Cafe Pepela)
• 6-7 adet minik patlıcan
• 1 adet tavuk göğsü
• 1 adet haşlanmış patates
• 1 yumurta
• 3-4 kaşık galeta unu ya da ekmek içi
• Tuz
• İstenen baharatlar
Patlıcanlar közleme tavasında ya da fırında közlenir ya da nasıl isteniyorsa : ) Tuzlu suda 1-2 dakika bekletilip kabukları soyulur. Patates haşlanır, çatalla ezilir. Tavuk göğsü robotta çekilir. Patatesle karıştırılır. Üzerlerine bir yumurta kırılır. Galeta unu ve baharatlar da eklenir. Patlıcanlar hazırlanan harçla kaplanır. Fırın kabına yerleştirilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Peynirler kızarana kadar bekletilir. Sıcak servis edilir. Afiyetle yenir.
Adaşım yine neler yapmışsın ellerine sağlık tabağın altındaki örtüye bayıldım sevgiler..
YanıtlaSil:))birazcık tombiş olmuşlarr amaaaaaaa ben boll malzemeli yemekleri daha çok seviyorum sanırımm harika göründüler...Ellerine sağlıkk...
YanıtlaSilMis KOkulu Lezzetler, Mine; teşekkürederim sanırım halam yapmıştı
YanıtlaSilZeynep; çok naziksin teşekkürler bayağı tombiş oldular ama harç güzel olunca öyle de yeniveriyor ama çabuk tıkıyor :)
Mineciğim bence harika olmuşlar el
YanıtlaSillerine sağlık.Bende not aldım daha
deneyemedim sizlere afiyet olsun öpüyorum.
Mineciğim çok değişik bir tarif hemen not aldım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Derya; çok naziksin çok teşekkürler ederim
YanıtlaSilVijdan; tavsiye ederim , teşekkürler
çok sevimli görünüyor bu patlıcanlar:)
YanıtlaSiloyhh fotoğraf al beni tabaktan diyo:)
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Bende denemek istiyorum.Sevgiler...
YanıtlaSilvayy harika bir tarif. ilk defa görüyorum bunu da. evde vakit bulursam mutlaka deneyeceğim...
YanıtlaSilHep sevdiğim şeyleri yapıyorsun arkadaşım.Patlıcanlı her yemeği severim .Ama patlıcanı hiç böyle yememiştim.Denemek isterim .Öpüyorum.
YanıtlaSilayva çiçek açmış söğüt dalına yavrusunu sinek kapmış gördün mü? ;teşekkür ederim : )
YanıtlaSilZeynep;zeynebinevi; buyrun ne demek afiyet olsun
Fatoş Öztürk; bizimkiler çok sevdiler, tavsiye ederim
Zennube; arkadaşlarına ikram edilecek süper tarif
mutfaktakirüya,Arzu; beğenmene çok memnun oldum tavsiye ederim
patlıcan en sevdiğim sebzedir değişik tarifler denemeyi severim bende kıymalı olarak bi deniyim:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSiloyyy. denemeli!
YanıtlaSillezzetli görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilGörüntü muhteşem. Yeme de yanında yat dediklerinden...
YanıtlaSilYeşim;kıymalımız da sırada eminim o da nefis olacaktır şimdiden afiyet olsun
YanıtlaSilSyhn; :)
Bucanni; teşekkürler
Tijen; çok teşekkürler
patlıcana bayılırımmmm elinize sağlık.
YanıtlaSilben birşey sormak istiyorum resimlerinizin üzerine imzanızı nasıl atıyorsunuz? Teşekkürler
Yelda;picasa3te açıyorum fotoları orada metin kısmı var istenilen yazım şeklinde yazılabiliyor
YanıtlaSilpicasa da ücretsiz indirilebiliyor galiba
Mine cim,
YanıtlaSilGuzel bir tarif. Cok da zor gozukmuyor. Patlıcanların içini değil üstünü doldurmak ilginç geldi.
Ellerine sağlık.
Epeyidir ne okuduğunu yazmıyorsun. Ne okuyorsun.
Meraklı anne.
Çiğdem
Çiğdemcim çok tatlısın her cuma bir kitap yazmaya çalışıyorum yarına yani sürpriz :)
YanıtlaSilPatlıcanın en sevimli hali,
YanıtlaSilYerim ben bu tombişleri!
Bomba! :)
minem süper olmuş not ettim mutlaka yapıcam
YanıtlaSilafiyet bal olsun
sevgilere
Cafe Pepela; çok tatlısın : )
YanıtlaSilSevil(bir demlik sohbet) tavsiye ederim
Aman Tanrım!
YanıtlaSilKıtlıktan çıkmışçasına açım ben bunu beceremem şimdi, size gelsem :D ?
çok teşekkürler Mine hanım. Öneriniz çok işime yaradı.
YanıtlaSilsizide fırsat bukursanız bloguma beklerim.www.sonbahartatlar.blogspot.com
ellerine saglik canim harika tombik ,full doyurucu :) biey olmus bu
YanıtlaSilModafobik; tabii ki buyursunlar kapımız herdaim açık : )
YanıtlaSilYelda; izlemeye aldım bile : )
Öznur; çok teşekkürler : )
Minecim ellerine sağlık nefis şeyler yapmışsın yokluğumda bayıldım.En kısa zamanda denicem bunu zira bayılrım patlıcan ve tavuğun uyumuna
YanıtlaSilSevgili mine ellerine sağlık bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim eminim görüntüsü kadar lezzetide muhteşemdir.. Bu sıralar işten çok geç çıkıyorum aslında dolapta bekleyen patlıcanlara bu tarifi uygulamak istiyorum, kısmet bakalım.. görüşmek üzere sevgiler..
YanıtlaSilyemekvaktiAylin; canımcım teşekkür ve tavsiye ederim : )
YanıtlaSilŞükran;kısmet ve kolaylıklar diliyorum sevgiler...