14 Eylül 2010 Salı

Adıyaman Patlıcan Kebabı(Tavuklu)


Bu seneki patlıcan şenliğimizin son denemeleri… Sevgili Pepela’nın günlüğünde gördüğümden beri listemde olan bu lezzeti denemeden bu seneyi kapatmak istemedim. Son anda patlıcanların bir kısmı ayrılınca fazla malzeme patlıcanların üstüne konuldu, tabii birazcık (mı :) ) tombiş oldular. Lezzeti mi süper . Bir dahaki sefere kıymalısını denemek için sabırsızlanıyorum : )
Adıyaman Patlıcan Kebabı (Tavuklu)
(Tarif; Cafe Pepela)

• 6-7 adet minik patlıcan
• 1 adet tavuk göğsü
• 1 adet haşlanmış patates
• 1 yumurta
• 3-4 kaşık galeta unu ya da ekmek içi
• Tuz
• İstenen baharatlar

Patlıcanlar közleme tavasında ya da fırında közlenir ya da nasıl isteniyorsa : ) Tuzlu suda 1-2 dakika bekletilip kabukları soyulur. Patates haşlanır, çatalla ezilir. Tavuk göğsü robotta çekilir. Patatesle karıştırılır. Üzerlerine bir yumurta kırılır. Galeta unu ve baharatlar da eklenir. Patlıcanlar hazırlanan harçla kaplanır. Fırın kabına yerleştirilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Peynirler kızarana kadar bekletilir. Sıcak servis edilir. Afiyetle yenir.

31 yorum:

  1. Adaşım yine neler yapmışsın ellerine sağlık tabağın altındaki örtüye bayıldım sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. :))birazcık tombiş olmuşlarr amaaaaaaa ben boll malzemeli yemekleri daha çok seviyorum sanırımm harika göründüler...Ellerine sağlıkk...

    YanıtlaSil
  3. Mis KOkulu Lezzetler, Mine; teşekkürederim sanırım halam yapmıştı

    Zeynep; çok naziksin teşekkürler bayağı tombiş oldular ama harç güzel olunca öyle de yeniveriyor ama çabuk tıkıyor :)

    YanıtlaSil
  4. Mineciğim bence harika olmuşlar el
    lerine sağlık.Bende not aldım daha
    deneyemedim sizlere afiyet olsun öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Mineciğim çok değişik bir tarif hemen not aldım :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Derya; çok naziksin çok teşekkürler ederim

    Vijdan; tavsiye ederim , teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. çok sevimli görünüyor bu patlıcanlar:)

    YanıtlaSil
  8. oyhh fotoğraf al beni tabaktan diyo:)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Bende denemek istiyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. vayy harika bir tarif. ilk defa görüyorum bunu da. evde vakit bulursam mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  11. Hep sevdiğim şeyleri yapıyorsun arkadaşım.Patlıcanlı her yemeği severim .Ama patlıcanı hiç böyle yememiştim.Denemek isterim .Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. ayva çiçek açmış söğüt dalına yavrusunu sinek kapmış gördün mü? ;teşekkür ederim : )

    Zeynep;zeynebinevi; buyrun ne demek afiyet olsun

    Fatoş Öztürk; bizimkiler çok sevdiler, tavsiye ederim

    Zennube; arkadaşlarına ikram edilecek süper tarif

    mutfaktakirüya,Arzu; beğenmene çok memnun oldum tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  13. patlıcan en sevdiğim sebzedir değişik tarifler denemeyi severim bende kıymalı olarak bi deniyim:) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Görüntü muhteşem. Yeme de yanında yat dediklerinden...

    YanıtlaSil
  16. Yeşim;kıymalımız da sırada eminim o da nefis olacaktır şimdiden afiyet olsun

    Syhn; :)

    Bucanni; teşekkürler

    Tijen; çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. patlıcana bayılırımmmm elinize sağlık.
    ben birşey sormak istiyorum resimlerinizin üzerine imzanızı nasıl atıyorsunuz? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Yelda;picasa3te açıyorum fotoları orada metin kısmı var istenilen yazım şeklinde yazılabiliyor
    picasa da ücretsiz indirilebiliyor galiba

    YanıtlaSil
  19. Mine cim,

    Guzel bir tarif. Cok da zor gozukmuyor. Patlıcanların içini değil üstünü doldurmak ilginç geldi.

    Ellerine sağlık.
    Epeyidir ne okuduğunu yazmıyorsun. Ne okuyorsun.

    Meraklı anne.
    Çiğdem

    YanıtlaSil
  20. Çiğdemcim çok tatlısın her cuma bir kitap yazmaya çalışıyorum yarına yani sürpriz :)

    YanıtlaSil
  21. Patlıcanın en sevimli hali,
    Yerim ben bu tombişleri!
    Bomba! :)

    YanıtlaSil
  22. minem süper olmuş not ettim mutlaka yapıcam
    afiyet bal olsun
    sevgilere

    YanıtlaSil
  23. Cafe Pepela; çok tatlısın : )

    Sevil(bir demlik sohbet) tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  24. Aman Tanrım!
    Kıtlıktan çıkmışçasına açım ben bunu beceremem şimdi, size gelsem :D ?

    YanıtlaSil
  25. çok teşekkürler Mine hanım. Öneriniz çok işime yaradı.
    sizide fırsat bukursanız bloguma beklerim.www.sonbahartatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. ellerine saglik canim harika tombik ,full doyurucu :) biey olmus bu

    YanıtlaSil
  27. Modafobik; tabii ki buyursunlar kapımız herdaim açık : )

    Yelda; izlemeye aldım bile : )

    Öznur; çok teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  28. Minecim ellerine sağlık nefis şeyler yapmışsın yokluğumda bayıldım.En kısa zamanda denicem bunu zira bayılrım patlıcan ve tavuğun uyumuna

    YanıtlaSil
  29. Sevgili mine ellerine sağlık bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim eminim görüntüsü kadar lezzetide muhteşemdir.. Bu sıralar işten çok geç çıkıyorum aslında dolapta bekleyen patlıcanlara bu tarifi uygulamak istiyorum, kısmet bakalım.. görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. yemekvaktiAylin; canımcım teşekkür ve tavsiye ederim : )

    Şükran;kısmet ve kolaylıklar diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...