12 Temmuz 2010 Pazartesi

Sodalı Börek


Geçen hafta bereketli misafir soframızda yer alan böreklerden biri de sodalı börekti. Bir gece dolapta beklettikten sonra konuklarımız gelmeden önce fırına vermek çok kolay ve pıratikti. Ben bayıldım, anneme göre biraz hamur olmuştu. "Aaa bu su böreği değil mi " yorumlarında sonra sürekli yapacağım börekler arasına katıldı bile : )

Sodalı Börek

(Tarif ;portakal ağacı  )

Malzemeler

• 6 adet yufka
• beyaz peynir
• 1 su bardağına yakın eritilmiş tereyağı
• 2 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 şişe soda

Tepsi ya da fırın kabı yağlanır. Bir yufka ortadan ikiye bölünerek tepsiye yayılır. İkinci yufka da ortadan ikiye bölünerek tepsiyeye yayılır. Üçüncü yufkanın yarısını yayılıp üzerine peynir koyulur. Diğerleri de önceki yufkalar gibi ikiye bölünüp üst üste konulur. En üstteki yufka düz olacaktır. Tepsiye dizme işlemi bittikten sonra börek dilimlenir ve bir şişe soda yufkanın üzerine dolaştırılarak dökülür. Sonra başka bir kabın içerisinde süt, yumurta, tereyağı karışımı iyice çırpılır. Ve hepsi hazırlanan yufkaların üzerine dökülür. 20 dakika bekletildikten sonra 200 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir. – bir gece önceden dolaba konulup, ertesi gün de fırına verilebilir-

20 yorum:

  1. Mineciğim, sodalı böreği hep duyuyorum ama hiç denemedim artık bu tariften sonra denemeliyim. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Geçen gün bir arkadaşım sodalı böreğin çok güzel olduğunu, mutlaka yapmamı söylemişti. Bu kadar insan tavsiye ettiğine göre denemek şart oldu. Paylaşım için teşekkürler mine..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık minecim sodalı börek ve makarnalı börek su böreğine benzetilen iki tariftir zaten....aklıam getirdiğin için çok sağol afiyetler olsun size tekrardan

    YanıtlaSil
  4. çok sık yapardım yine de yaapcağım=) ellerine sağlık mine ablacım=)

    YanıtlaSil
  5. Ne alemsin Mine!
    Samsun'da satmazlar mı hiç taze nohut? Çocukluğumdan beri bilirim. Hatta eskiden pazardan alır demetle sokakta oturur yerdik teker teker...

    YanıtlaSil
  6. mmm ellerinize saglik,bende deneyip memnun kalanlardanim,hatta en son Zeynepìn dogum gününe iki tepsi yapip hazirladim,ama nedense ikinci tepsiyi esim pisirdi,kurutmus biraz,ama komsunun cok hosuna gitmis,kalanlari ona verdim!Pismedi daha diye iki kere firina vermis,cikarmis,ondan sanirim....

    Ben mutlaka bir gün evvelden yapip hazirliyorum,tariftede öyle yaziyordu,ilk yaptigimda tedirgin oldum ama sonuc her zaman iyi oldu..

    Afiyet olsun,ben ama cok börekci olmadigim icin sadece misafirlerime yapiyorum,benim icin misafirler ve mutfakta gecirdigim zaman daha tatli sanki...

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Blogunuz gercekten cok guzel. Ellerinize saglik.
    Takipteyim:)

    YanıtlaSil
  8. Bir Terazi Kızı; bir gün önceden yapılıp dolaba konulan herşeye bayılıyorum telaş olmuyor böylece:) misafirleriniz çok şanslı özenle ve sevgiyle hazırlanan, yapanı mutlu eden yiyeceklerden daha güzel ne olabilir : )sevgiler

    Fevkalade; ben de günlüğünüzü ve tatlı oğlunuzun yaptığı güzel aktiviteleri takip ediyorum görüşmek üzere : )

    YanıtlaSil
  9. mineciğim,börek konusunda üstat sayılırsın.özene bezene hazırladığın börekleri tabiki ben çok derin dondurucuya attım ve de misafirlerime ikram bile ettim.herkesten tam not aldın.
    sodalı börek benim repertuarımdada var,sıklıkla yapılıyor ama senin elinden yapılmış olanı yemek daha zevkli.

    YanıtlaSil
  10. teyzecim şu bir gün önceden yapma işini çok sevdim, sıkışmıyorsun : )

    YanıtlaSil
  11. karnım aç bir şekilde sayfanızı ziyaret etmek hataymış sanırım o kadar güzel görünüyorlarki valla kokusunu bile duyuyorum resmen!! Ellerinize sağlık....İzmir' den sevgiler.....

    YanıtlaSil
  12. Mine hanım harbiden çok güzel görünüyor akşam anneme yaptırcam valla...tariflerinizin devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  13. tozlu sandık, fırından çıkınca bir de güzel kabarmış oluyor, ah nar gibi de kızarmış olunca dayanamıyor insan atıveriyor ağzına bir dilim :) tavsiye ederim :)

    Görünmeyenimsin; ama yufkayı da götürmeyi unutmayın derim teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık Mine ciğim pek nefis görünüyorlar.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ben bunu denemiştim ama olmamıştı çok kuru olmuştu.yapanlar çok övdü ama ben memnun kalmadm

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık,
    Şu bir gün önceden yapılıp ertesi gün pişirilebilen tariflere bayılıyorum daha varsa ben hemen not edeyim,pratik olduğu kadar sıcacık ikram edilebilir olması da ayrıca keyifli...
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  17. özgür; baklava yufkasından kıymalı börek de öyle bir gün önceden sardım ertesi verdim fırına o gün telaş olmuyor :)

    YanıtlaSil
  18. Sodalı börek ve kabaklı börek deneneceklere girdi bile :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...