Mutfak maceramın yoğun olarak başladığı son iki sene kayısıdan şeftaliye, çilekten vişneye, böğürtlenden karaduta hatta nar ve elmaya kadar birçok meyvenin reçelini keyifle yapmama rağmen nedense bu sene reçel yapma konusunda yavaşım biraz. Bunu fark eden canım annem duruma el koyup kayısıyla başladı işe. Geçen sabah uyandığımda evde mis gibi bir koku… Nedir diye mutfağa gittiğimde böğürtlen reçeli. Meğer biraz ekşi gelmiş böğürtlenler o da akşamdan şekeri koyuvermiş, sabah da bir güzel kaynatmış tabii bize de dayanamayıp hemen bir kaşık almak kalmış. Ellerine sağlık canım annemin :)
Anneciğinin ellerine sağlık sıcak ekmek kaymak oh olsada yesek:)
YanıtlaSilBir dilim ekmek,üstüne biraz taze süt kaymağı, ve mükemmel ev yapımı böğürtlen reçeli:) rengine ve mayhoş tadına bayılırım, ellerinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilannenin ellerine sağlık, çok nefis görünüyorlar :)
YanıtlaSilOfffffffffff nefis görünüyorlarrrrrr nasıl güzel bir rengi var ellerine sağlık anneciğinin canımm şimdi ekşidir de değil mii hımmmmmmmmmmm çokkk severimm çokkkkk olsada yesem kahvaltıda...
YanıtlaSilsabah kahvaltısına geleceğim,reçelleri sıraya koy.
YanıtlaSilMineciğim, anneciğinin ellerine sağlık of sabah kahvaltısında taze ekmek ve tereyağ ile ne de güzel yenir.
YanıtlaSilAylin, dokuzuncu bulut siz söyleyince ben de kaymak istedim almalı bugün : ) teşekkürler
YanıtlaSilZennube; teşekkür ederim
Zeynep, çok ekşi olmamış ama güzel olmuş doğrusu teşekkürler
teyzecim, dizdik bile : )
Handan; çok teşekkürler yedik bir güzel : )
minecim;yeni düdüklülerde risk sıfır,bence yavaştan başla kullanmaya.bloğumada yazdım ama belki görmezsin diye yazim dedim:)
YanıtlaSilAhh ağzımın suyu aktı. Ben hep marketten alıyorum ama bu tazesi bambaşka duruyor (:
YanıtlaSilen sevdiğim reçel!
YanıtlaSilannemde yapar bana ;)
ohh afiyet olsun :) annenizin ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende dün kayısı marmeladı yaparak açtım reçel sezonunu :)
Aylincim henüz fikrine alışma aşamasındayım, bakalım : )
YanıtlaSilHayatımın her rengi; teşekkür ederim, buyrun buyrun kahvaltıya:)
Syhn; ah bu annelerimiz olmasa, anneciğinin de ellerine sağlık : )
Behiye; süpersin evde yapılanı gibisi var mı , afiyet şeker olsun
Mine'ciğim hayatımda en sevdiğim meyve böğürtlendir.. bahçeme de iki sene önce alıp asmamın dibine ektik ve her sene az çok meyvesini yiyorum.. Öyle ki seyahatlerde mutlaka çalılık yerlerde vardır diye arabayı durdurup bakardım ellerim bacaklarım çizilirdi yine de ben toplar mayhoş mayhoş yerdim.. Elinize sağlık afiyetler olsun.. görüşmek üzere sevgiler..
YanıtlaSilne güzel yapmışsınız,insanın bahçesindeki gibisi var mı afiyetler olsun , sevgiler...
YanıtlaSilOff ki offf evde yapilani en son Tire de ki Kaplan lokantasinda yemistim, taze lor la. Ihmm.. Ellerine saglik anneciginin.
YanıtlaSilKolay gele
Agzı sulanmis anne Cigdem
: ) bekliyoruz kahvaltıya :) teşekkürler , sevgiler
YanıtlaSilBen de terasta boğürlen yetiştiriyorum. Bakalım bu sene ilk meyve verecek. Belki böyle reçel bile yaparım.
YanıtlaSilne hoş ilk meyveler bir heves yeniverir : ) afiyet şeker olsun
YanıtlaSilay canım ya annenin ellerinden öpüyorum.ne güzel yapmış.ben de yapıcam bugün yarın.marmelat şeklinde yapmayı düşünüyorum.acaba annen su koymuş mu yaparken.görüşürüz inşallah.uğrarım yine canım.ama sen de gel olur mu:)
YanıtlaSilBu reçel tabağını alıp kaçtım heheheh :)
YanıtlaSilNefis gözüküyor. Kıvamı çok güzel olmuş fotodan anlaşılıyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık annenizin...
İlknur; kıvamlardan evde annecim sorumlu ben anlamıyorum pek : )
YanıtlaSilonun adına teşekkürler diyorum