Bizim çiftçi teyze gibi sıcaklarda erzak dolabını ihmal ettiğimi fark edip, dolap boşaltma işlemine başladım. Sürekli elime gelen bir kutu kuru bamya, evdekilerin de çok sevmesi nedeniyle öne geçiverdi hemen. Ben hariç bamyanın her haline bayılır bizim kızlar gurubu : )
Etli Kuru Bamya
Malzemeler
• Bir paket çiçek bamya-100gr civarı -
• 200 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
• 2 orta boy kuru soğan
• 2-3 adet domates
• 1-2 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber, kırmızı pul biber – isteğe göre-
Bamyalar iplerinden ayrılır. Ufakça bir tencereye konup üstlerini geçecek kadar suyla ve sirkeyle birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilirler. Sonrasında ocaktan alınıp süzülürler. İpteki bamyaları ellerimin arasında ovalamanın işe yarayacağını söylese de annem, dayanamayıp hepsini teker teker ayıkladım yani saplarını kestim : ). Soğan, sarımsak ve et yağlarla birlikte kavrulur. Etler buzluktan değilse çok az ılık su eklenerek,suyu çekinceye kadar pişirilir. Yumuşamış ve ayıklanmış bamyalar, ufakça doğranmış domatesler eklenir. Varsa et suyu yoksa ılık su eklenir. Tuz konulur. İsteğe göre baharatlar da eklendikten sonra pişmeye bırakılır. Evdekiler mutlu edilir : )
Bamyaya bayilirim,gecen hafta yapmistim neyseki,eline saglik,
YanıtlaSilKandilin mübarek olsun,sevgiler...
Mine ciğim çok severim bamyayı ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Mineciğim çok güzel olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Şifa dolu bir yemek.
YanıtlaSilSaygılar.
Bamya ile aram iyi olmasa da sadece kurusunu yiyebiliyorum. Ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilAyyy hiç sevmem bu bamyayı duyunca bile bi hoş oluyorum yav..
YanıtlaSilçok lezzetlii görünüyorrrr:))))))
YanıtlaSilben hep zeytinyağlı yaparım ama bunuda deniycem canım :) ellerine sağlık ve iyi kandiller..
YanıtlaSilBiz de bayılırız bamyaya, ellerine sağlık,
YanıtlaSilhayırlı kandiller:)
Annem hep etli yapar ben ise zeytinyağlı çokta sevilir bizim evde adaşım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilBir Terazi Kızı; afiyet olmuş diyeyim o zaman sevgiler : )
YanıtlaSilArzu; teşekkürler, ben evdekiler kadar sevmesem de onlar için yapıyorum : )
Çeşnici Handan; teşekkür ederim
Fuat Gencal; sürekli sağlıklı beslenebilsek ilaca vs. hiç gerek kalmayacak galiba :)
Sebi; benim de pek aslında evdekiler için yapıyorum genelde :)teşekkürler
Hayatımın her rengi; ben de eskiden öyleydim şimdilerde biraz biraz sever oldum : )
Dicle kıyısında masal kentim; teşekkürler
Nilay; zeytinyağlısı bizim evde de çok sevilir, her çeşidi çok sevilir aslında : ) teşekkürler
özgür; teşekkürler
Mine; teşekkürler adaşım sevgiler...
minecim ellerine sağlık bamyayı bende çok severim ama kurusunu hiç denemedim e denerim artık teşekkür edewrim:)
YanıtlaSilAylin; tazesi varken kurusuna gerek yok bence de ama açıkcası bağırsak durumuna da iyi gelen bir sebze bu bamya : ) ondan da yapıyorum diyebilirim : )
YanıtlaSilSEVGİL MİNE KURU BAMYA TAZESİNE GÖRE FAVORİMDİR.ELLERİNE SAĞLIK ÖNCELİKLE.YAPTIĞIN NAZİK VE İÇTEN YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.SENİ ETKİNLİĞE DAVET EDİP ETMEDİĞİMİ EPEYCE DÜŞÜNDÜKTEN SONRA BİR SONUCA VARAMADIM ARKADAŞIM.EĞER DAVET ETMEDİYSEM LÜTFEN KUSURA BAKMA OLUR MU.İNANILMAZ YOĞUNLUK VAR.SENİ DE BEKLERİM BU KEYİFLİ ETKİNLİĞE.SEVGİLER DAHA SIK GÖRÜŞELİM İNŞALLAH...
YanıtlaSil