18 Temmuz 2010 Pazar

Cevizli Patlıcan Salatası



Geçen yaz annemin patlıcanı ne kadar çok sevdiğini fark ettiğimizden beri bolca patlıcan pişirmeye çalışıyorum ama bu yazları olabiliyor tabii. İşte ocakta közlediğim ilk patlıcan salatam. Közlemek için aldığım tabak çok işe yaradı ve ocak da hiç pislenmedi. Fırında közlemekten daha pıratik oldu bence. Anneciğim de güzel buldu, e daha ne olsun : )


Cevizli Patlıcan Salatası
(Tarif ; yemekcini )

Malzemeler

• 4-5 adet patlıcan
• ½ limon suyu
• Sarımsak
• Yoğurt
• Tuz
• 1 su bardağına yakın dövülmüş ceviz

Patlıcanlar közlenir. Kabukları soyulup bir tabağa 2-3 parça halinde konulur. Çatalla iyice ezilerek cevizle karıştırılır. Sonrasında yoğurt, sarımsak, tuz, limon suyu eklenir ve soğuk olarak servis edilir.

13 yorum:

  1. şu sıcak yaz günleri için harika bir lezzet, teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  2. Sizinki de harika görünüyor. Olsa da soğuk soğuk yesek şimdi :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. patlıcanın herşeyine bayılırım bende,bu salatada nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    o tabaklar cidden çok kullanışlı közlemek eziyet olmaktan çıktı :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz, çok iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Nilay; teşekkürler

    Şeyma; teşekkürler, biz az önce bitirdik afiyetle : )

    ayşegül; bu yaz patlıcana bir güzel doyalım, közlemek çok kolayıma gidiyor artık : )

    Fuat Bey teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. yemek cininde görüp yapmalıyım demiştim ..
    bir fikir daha alınca bu hafta kesin yapılacak bu salata! ;)

    YanıtlaSil
  7. PATLICAN SALATASI ZATEN MUAZZZAM BİR LEZZET BİRDE CEVİZ GİRİNCE EMİNİM SÜPER OLMUŞTUR ELLERİNE SAĞLIK ŞEKERİM

    NOT:DENENECEKTİR:)

    YanıtlaSil
  8. Syhn; şimdiden afiyet olsun o zaman : )

    Aylincim afiyetle bir güzel yedik , hem kolay hem lezzetli yani tam bana göre : )

    YanıtlaSil
  9. Ben de yapıcam bundan hafta sonu. Daha çok var gerçi hafta sonuna ama. Pratik görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. kabaklısını severek yapıyorum ben, karabiber, en şnce şekilde rendelenmiş bol sarmısak, ceviz, çok çok az haşlanmış kabak rendesi, süzme yoğurt ve üstüne süslemek amacıyla dereotu. muhteşem bi lezzet. ama akşamki davet için sabahtan yapılmalı ki dolapta donsun..

    YanıtlaSil
  11. Zennube ; tavsiye ederim

    Seda, kabaklısını da denemeli teşekkürler fikir için :)

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık patlıcanın en güzel hallerinden biri bu

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...