12 Temmuz 2010 Pazartesi

Böğürtlen Reçeli


Mutfak maceramın yoğun olarak başladığı son iki sene kayısıdan şeftaliye, çilekten vişneye, böğürtlenden karaduta hatta nar ve elmaya kadar birçok meyvenin reçelini keyifle yapmama rağmen nedense bu sene reçel yapma konusunda yavaşım biraz. Bunu fark eden canım annem duruma el koyup kayısıyla başladı işe. Geçen sabah uyandığımda evde mis gibi bir koku… Nedir diye mutfağa gittiğimde böğürtlen reçeli. Meğer biraz ekşi gelmiş böğürtlenler o da akşamdan şekeri koyuvermiş, sabah da bir güzel kaynatmış tabii bize de dayanamayıp hemen bir kaşık almak kalmış. Ellerine sağlık canım annemin :)

22 yorum:

  1. Anneciğinin ellerine sağlık sıcak ekmek kaymak oh olsada yesek:)

    YanıtlaSil
  2. Bir dilim ekmek,üstüne biraz taze süt kaymağı, ve mükemmel ev yapımı böğürtlen reçeli:) rengine ve mayhoş tadına bayılırım, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. annenin ellerine sağlık, çok nefis görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. Offfffffffff nefis görünüyorlarrrrrr nasıl güzel bir rengi var ellerine sağlık anneciğinin canımm şimdi ekşidir de değil mii hımmmmmmmmmmm çokkk severimm çokkkkk olsada yesem kahvaltıda...

    YanıtlaSil
  5. sabah kahvaltısına geleceğim,reçelleri sıraya koy.

    YanıtlaSil
  6. Mineciğim, anneciğinin ellerine sağlık of sabah kahvaltısında taze ekmek ve tereyağ ile ne de güzel yenir.

    YanıtlaSil
  7. Aylin, dokuzuncu bulut siz söyleyince ben de kaymak istedim almalı bugün : ) teşekkürler

    Zennube; teşekkür ederim

    Zeynep, çok ekşi olmamış ama güzel olmuş doğrusu teşekkürler

    teyzecim, dizdik bile : )

    Handan; çok teşekkürler yedik bir güzel : )

    YanıtlaSil
  8. minecim;yeni düdüklülerde risk sıfır,bence yavaştan başla kullanmaya.bloğumada yazdım ama belki görmezsin diye yazim dedim:)

    YanıtlaSil
  9. Ahh ağzımın suyu aktı. Ben hep marketten alıyorum ama bu tazesi bambaşka duruyor (:

    YanıtlaSil
  10. en sevdiğim reçel!
    annemde yapar bana ;)

    YanıtlaSil
  11. ohh afiyet olsun :) annenizin ellerine sağlık..

    bende dün kayısı marmeladı yaparak açtım reçel sezonunu :)

    YanıtlaSil
  12. Aylincim henüz fikrine alışma aşamasındayım, bakalım : )

    Hayatımın her rengi; teşekkür ederim, buyrun buyrun kahvaltıya:)

    Syhn; ah bu annelerimiz olmasa, anneciğinin de ellerine sağlık : )

    Behiye; süpersin evde yapılanı gibisi var mı , afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  13. Mine'ciğim hayatımda en sevdiğim meyve böğürtlendir.. bahçeme de iki sene önce alıp asmamın dibine ektik ve her sene az çok meyvesini yiyorum.. Öyle ki seyahatlerde mutlaka çalılık yerlerde vardır diye arabayı durdurup bakardım ellerim bacaklarım çizilirdi yine de ben toplar mayhoş mayhoş yerdim.. Elinize sağlık afiyetler olsun.. görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. ne güzel yapmışsınız,insanın bahçesindeki gibisi var mı afiyetler olsun , sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Off ki offf evde yapilani en son Tire de ki Kaplan lokantasinda yemistim, taze lor la. Ihmm.. Ellerine saglik anneciginin.

    Kolay gele
    Agzı sulanmis anne Cigdem

    YanıtlaSil
  16. : ) bekliyoruz kahvaltıya :) teşekkürler , sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ben de terasta boğürlen yetiştiriyorum. Bakalım bu sene ilk meyve verecek. Belki böyle reçel bile yaparım.

    YanıtlaSil
  18. ne hoş ilk meyveler bir heves yeniverir : ) afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  19. ay canım ya annenin ellerinden öpüyorum.ne güzel yapmış.ben de yapıcam bugün yarın.marmelat şeklinde yapmayı düşünüyorum.acaba annen su koymuş mu yaparken.görüşürüz inşallah.uğrarım yine canım.ama sen de gel olur mu:)

    YanıtlaSil
  20. Bu reçel tabağını alıp kaçtım heheheh :)

    YanıtlaSil
  21. Nefis gözüküyor. Kıvamı çok güzel olmuş fotodan anlaşılıyor.

    Ellerine sağlık annenizin...

    YanıtlaSil
  22. İlknur; kıvamlardan evde annecim sorumlu ben anlamıyorum pek : )
    onun adına teşekkürler diyorum

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...