Dolaba biriktirdiğim enginarlarla değişik ne yapabilirim diye bakınırken bu tarifi görünce çok hoşuma gitti. Tabii bizim meraklı havuçlar dayanamayıp bu tarife de giriverdiler. İyi ki de girdiler, ailecek bayıldığımız bir tarif oldu çünkü.
Enginarlı Kabak Salatası
(Tarif; Leziz Dergisi)
Malzemeler
• 3 adet büyük boy kabak
• 2 adet temizlenmiş enginar
• 2 adet havuç
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 çorba kaşığı mayonez
• 250 gr yoğurt
• ½ demet dereotu
• Tuz
Temizlenmiş enginarlar limonla ovulur. Küçük bir tencereye konup, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Enginarlar diri kıvamda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra süzülüp soğumaya bırakılır ve küp şeklinde doğranır. Yoğurdun suyu ince bir süzgeç yardımıyla süzülür. Kabaklar ve havuçların kabukları kazınır, irice rendelenir. Havuçlarla kabaklar iyice ısıtılmış tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile suyu çekilinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır, süzülür. Yoğurt, tuz, mayonez ve ince kıyılmış dereotu bir kasede iyice karıştırılır. Derin bir kasede hafif pişmiş kabaklar, havuçlar ve doğranmış enginarla karıştırılır. Dereotu ile süslenip servis edilir.
sanırım içine enginar giren herşey denenmeli :) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilkesinlikle katılıyorum Nilay, teşekkürler
YanıtlaSilbu mükemmel gözüküyor
YanıtlaSilmonologmarketi; çok teşekkür ederim, tadını da çok sevdik :=))
YanıtlaSilmerhaba:)
YanıtlaSilnette arama yaparken sitenize rastladım!
salatayı deneyip beğenmeniz, çok mutlu etti beni:))
zira leziz dergisi için hazırladığım tariflerden biriydi:)
ellerinize sağlık, sevgiler...
enginar ve kabak, iki vitamin deposu biz teşekkür ederiz
YanıtlaSilaklınıza sağlık
sevgiler...
enginarı çok severim:) bu salata çok güzel olmuştur eminim:) ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSil