17 Mayıs 2010 Pazartesi

İç Baklalı Enginar


İç Baklalı Enginar
(Tarif; Selin Kutucular- Dedemin Sofrası- Büyükada Yemekleri)

Malzemeler

İç bakla için;

• Yarım kilo iç bakla
• 1 soğan
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı şeker
• Yarım limonun suyu
• 1 çay bardağı zeytinyağı

İç baklaların kabukları çizilerek ayıklanır. Baklalar, tüm malzeme ve üzerini geçecek kadar suyla birlikte pişirilir.

• 8 tane ayıklanmış enginar
• 10 arpacık soğan ya da 3 kuru soğan
• 2 çay bardağı zeytinyağı
• Yarım limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 5 kesme şeker
• Dereotu

Bir çay bardağı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şeker bir kasede çırpılır. 1 çay bardağı zeytinyağı tencerenin dibine dökülür. Enginarlar dizilir, soğanlar bütün konulur. Baklalar enginarların üzerine dağıtılır. Zeytinyağlı harç dökülür. Tabak kapatılır. Orta ateşte pişirilir. Servis yaparken dereotuyla süslenir.

1 yorum:

  1. Enginar deneyimim ilk iç bakla ile olmuştu.Arkadaşımın zoruyla yemiş ve birdaha ne enginardan vazgeçtim ne de bakladan.
    Bakla mideme zarar olduğundan sık sık yemesemde enginar zamanı hiç kaçırılmıyor.
    Ayrıca bizim ufak bahçenin enginarlarını bile yedim.
    Görüntüsü bile yemeğe değer.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...