Dolaptaki son balığı biraz değişik bir tarifle pişirmek istedim. Fileto miktarını arttırıp, üzerlerine sürdüğüm sosu oldukça azalttım ve güzel bir salatayla servis yaptım. Sezonun son balığını da değişik bir şekilde yemiş olduk. Gelecek seneye haftada iki gün balık pişirme pilanlarımı gerçekleştirmek üzere : =)
Somonlu Semizotu
(Tarif ; Sofra Dergisi)
Malzemeler
• 1 su bardağı semizotu yaprağı
• 4 parça somon fileto
• ½ su bardağı ince kıyılmış dereotu
• ½ su bardağı dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
• 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
Semizotu ayıklanıp, robota konur. Üzerine dereotu, fıstık, peynir, limon kabuğu, sarımsak,zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Fırın tepsisine üzerini kapatacak kadar yağlı kağıt serilir. Somonlar tepsiye yerleştirilir. Üzerine hazırlanan sos paylaştırılır. Kağıdın dışa sarkan kısımları üzerine kapatılarak, katlanır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Kağıdın üst kısmı açılarak tekrar fırına verilir. Beş dakika daha pişirildikten sonra servis yapılır.
Mine bir balık yemeği için bu kadar uğraşırmıyım bilmiyorum,ama bu görüntüyü oturur yerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sen bir harikasın. Eylul gelsin, bizim eve balık vakti gelsin. Ohhhh beklemesemmi acep.
YanıtlaSilSomonu nasıl renklendirsek ne sos yapsak diyorduk. Ellerine saglık.
aceleci anne Çiğdem
Çiğdemcim; afiyet olsun, bizim sos biraz fazla gelmişti istersen yarım ölçüde yapabilirsin
YanıtlaSilafiyet olsun şimdiden