5 Nisan 2010 Pazartesi

Kağıtta Portakallı Levrek


Haftanın ilki günü bu hoş aromalı balığı yemek çok güzeldi.  . Hem çok kolay, hem değişik  fırın balık tariflerini denemek hoşuma gitmeye başladı. Teşekkürler Şevki …
(Bu arada tarçının aromasının daha iyi yayılması için ikiye bölünmesi tavsiye edilmiş. Belki de içine konulsa daha iyi olacak. Bir dahaki sefere öyle denemeyi düşünüyorum. )



Kağıtta Portakallı Levrek

(Tafif net425g- Gamze Bursa)

Malzemeler

• 3 sıkma portakal
• 4 çubuk tarçın
• 4 levrek fileto
• Zeytinyağı

Fırın 180 dereceye getirilir. Fırın tepsisine veya kabına pişirme kağıdı balıkların üzerini kapatacak ve kıvrılacak şekilde serilir. Bir portakalın kabuğu rendelenir, iki portakalın suyu sıkılır. Levrekler pişirme kağıdına konur. Fırçayla yağlanır. Üzerine bir tatlı kaşığı portakal suyu dökülür. Portakal kabuğu rendesinden serpilir, birkaç dilim portakal konur. Diğer dilim üzerine portakal suyundan biraz sürülerek dilimin üzerine konulur ve çubuk tarçın da konularak kağıt kapatılır. 20 dakika civarında pişirilir.

2 yorum:

  1. en çok bu balıklar ilgi görücek. Sezon bitmeden yapıcam. Çok lesis görünüyo. Öptim Miniş:)

    Şevki

    YanıtlaSil
  2. Mine,

    Bu balığın öteki yarısı nerde:) Sezon bitmeden yapayım hemen. En çok balık tarifleri ilgi görücek bak görürsün.

    Öptüm Miniş:)

    ŞG

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...