Bugünkü misafirlerimiz için hazırladıklarımdan biri adaşım sevgili Mine’nin* hatırlattığı ezmeydi. Çocukken en sevdiğim ve çok güzel anıları olan bu ezmeyi yıllardır yapmamış ve yememiştik. Annem eskiden peynir kullandığını söylese de, evdeki peynir yağsız olduğu için lor peyniri kullandım. Yalnız kimyonu çay kaşığının ucuyla koydum. Kızarttığım kepekli ekmeklerin üstüne sürdüm. Sonuç nefisti. Teşekkürler Mine.
Malzemeler
• 250 gr tuzsuz lor
• 4 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz
• 2 diş sarmısak
• 1 yemek kaşığı biber salçası – acı kullandım-
• 1 çay kaşığı acı ya da tatlı kırmızı toz biber – pul biber kullandım-
• 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Lor salçayla iyice karıştırılır. Rendelenen sarımsaklar karışıma eklenir. Ceviz, kırmızı biber,kimyon, zeytinyağı çatalla iyice ezilerek karıştırılır. Ekmeklere sürülecek kıvama getirilir. Kepekli ekme dilimleri kızartılır. İkiye bölünür. Ezme ekmeklere sürülür, istenirse maydonozla süsülenir ve servis edilir.
Mineciğim çok teşekkür ederim. Tarifim sana eski tarifini hatırlattığı için çok mutlu oldum. Ellerine sağlık.Bende bu kez ekmek üzerinde deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilhımmm kesinlikle deniycem ben bu tarifi :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilBende deneyeceğim,kimyonu severim ama burda daha değişik bir tat vermiş olsa gerek.
YanıtlaSilGörüntü harika.
Tarif edenin de ,yapanında ellerine sağlık..
Hımm nefis görünüyor az önce balkonkonda yaptığımm kahvaltıda yedim bende bu ezmeden simit eşiliğinde nisbet gibi olmasın ama;))ben içine birazda süt koyuyorum bilmem sizde ekliyormusunuz hem sürümü kolay hemde tadını yumuşatıyor denemenizi önerrim..Bloğumdaki ziyaretinizde beni ziyadesiyle memnun etti yeni bir blogger olaraktan sizi izlememde sakınca yok umarım sevgiyle...
YanıtlaSilZeynep; hoş geldin sefalar getirdin
YanıtlaSilsütle hiç denememiştim, deneyeceğim , teşekkürler
sık sık görüşmek üzere
meze cok severim bunu da deneyecegim. sagol şekerim
YanıtlaSiltavsiye ederim en sevdiklerimden
Sil