İşte ailecek çok sevdiğimiz zeytinyağlı taze bakla. Bugün soframızın zeytinyağlı tahtına kuruldu bile…
Zeytinyağlı Taze Bakla
(Dedemin Sofrası Büyükada Yemekleri- Selin Kutucular)
• 1 kg taze bakla
• 3 orta boy soğan
• 2 çay bardağı zeytinyağı
• 1 demet dereotu
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 2-3 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 limon suyu
• 1 çorba kaşığı un
Servis için ; dereotu, yoğurt
Limon ve unlu su hazırlanır. Baklalar iyice yıkanıp, ayıklanır. Ayıklandıktan sonra bekletilmeden limonlu suya atılır. Soğanlar küçük küçük doğranır, tencereye alınır. Tuzla ovulur. Zeytinyağı, şeker eklenir. Baklalar suyu çok süzülmeden tencereye eklenir. Üzerine çıkacak kadar su konulur, kapak kapatıldıktan sonra orta ateşte pişirilir.
Bakla benim için zor yemeklerden.Güzel pişiremediğimi itiraf edeyim.
YanıtlaSilGörüntüsünü yine çok beğendim.Tadı da böyleyse sen ustasın artık.
Ama spor yapmayı da unutma.....
tadı gerçekten güzel oldu, hatta iki tabak yedim : =)ama zeytinyağlılarda şeker çok büyük yardımcı
YanıtlaSil