23 Nisan 2010 Cuma

Deniz Börülcesi


Deniz börülcesini ilk gördüğümde alıp almamakta kararsız kalmıştım. Selin Kutucular’ın İstanbul Sofraları kitabında tarifini bulunca hemen aldım. Sonrasında Tijen İnaltog’un Bir Ot Masalı kitabında deniz börülcesi hakkında yazılanları okudum ve bu iki kitaptaki tarifi ufak değişiklikle harmanlayıp yaptım.
 Haşlandıktan sonraki tadı deniz suyunu andırırmış gibi geldi(tabii deniz kenarında yetiştiğini okumamın da etkisi olabilir.) Elimle sıvazlarken içinden çıkıveren sert kısmı da şaşırtıcıydı. Bir de bu kadar lezzetli olup bu kadar çabuk bitivermeseydi keşke...
Deniz Börülcesi

Malzemeler

• 2 demet deniz börülcesi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı sirke
• 2 diş sarımsak
• 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Börülceler bol suda yıkanır. Kaynayan suya atılarak 5 dakika haşlanır. Süzgece alınıp, biraz soğuduktan sonra elle kök kısmından sıvazlanarak saplarından arındırılır. Zeytinyağı, sarımsak, sirkeyle karıştırılır. İsteyene yoğurtla isteyene sade servis edilir. Biz yoğurtla tercih ettik ve bayıldık.

3 yorum:

  1. Mine ellerine sağlık! Biraz uğraştırıyor değil mi teker teker ayıklamak? Ama sonuçta aldığın lezzet "değdi" dedirtiyor. Ben bu sefer tüm ekstralardan vazgeçtim, sadece yoğurtla karıştırıp yiyorum iki gündür. Yoğurt da ev yoğurdu söylemesi ayıp, her gün bir kase yemesem özlüyorum!

    YanıtlaSil
  2. Benim çok yaptığım meze Mineciğim.Bloğumda daha yayınlamadım.Evdede iki demet var yapmam lazım.Eline sağlık.Sana yabancı gelmiş herhalde ..

    YanıtlaSil
  3. Tijen Hanım, evet uğraştırıyor ama kesinlikle sonuca değiyor. Ah tembellik etmeyip yoğurt mayalamalı : =)

    Mine, ilk defa yaptığım için değişik geldi, ama tadına bayıldık evcek , sanırım bundan sonra da sık sık yapacağım : =)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...