24 Nisan 2010 Cumartesi

Yerelması Çorbası



Mevsimin son yerelması yemeği, vitamin depolarımızdan birini gelecek bahara kadar kalbimizde saklıyoruz. :=)

Yerelması Çorbası
(Tarif, Sofra Dergisi)

Malzemeler

• ½ kg yerelması
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 6 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
• Yarım limonun suyu
• Tuz

Yerelmaları soyulup, kararmamaları için soğuk suya ya da daha garantilisi 1 çorba kaşığı un ve bir limon suyunu konulan suda bekletilir. Soğan, havuç yemeklik doğranarak tereyağında şöyle bir çevrilir. İrice doğranan yerelmaları, su, tuz eklenir. Yarım kadar sonra yerelmaları yumuşayınca limon suyu ve muskat eklenir, karıştırıcıdan geçirilir. Serviste nane yaprakları ve kırmızı biberle süslenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...