22 Nisan 2010 Perşembe

Çirkin Ördek Yavrusu "Çipura"



Yok bu da masal değil.Kılasik buğulama tarifimi fırına uygulayınca bir de balığı fırında unutunca şekil veremeyecek kadar yumuşadı balığım. Dolayısıyla fotoğraf pek güzel çıkmadı ama tadı nefis.

Fırında Çipura

Malzemeler

• 1 adet fileto çipura
• 1 adet orta boy patates
• 2 adet küçük soğan
• ½ adet limon
• 2-3 kaşık Tariş sızma zeytinyağı
• Fırın kağıdı
• Taze çekilmiş karabiber-istenirse-

Fırın 175 dereceye getirilir. Fırın tepsisi ya da kabına yağlı kağıt balığı kapatacak şekilde serilir. Fileto balık zeytinyağla ovulur. Arasına ince ve yuvarlak dilimlenmiş patates, soğan ve limon konulur. Tuzlanır. Balığın diğer kısmı kapatılır. Üst kısma da birkaç dilim soğan, patates, limon konulur, tuzlanarak tepsi fırınlanır. 175 derecede 10-15 dakika civarı pişirilir. Sonrasında 200dereceye getirilerek balık ve diğer malzemelerin kızarması sağlanır.

-Fırın kağıdı 200 dereceye dayanıklı olmalıdır, aksi takdirde yanar.

-Kullanılan patatesler yeşil olmamalıdır. Yeşil patates zehirlidir.

-Tarife domates de çok yakışıyor ama mevsimi olmadığı için domates kullanmayı tercih etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...